itse siemenistä kasvatettu karpaattienkello kukkii viimein.

 

Etupihan penkit. Päädyissä lamppujen ympärillä kevätpikkusydäntä, keskempänä kevätvuohenjuurta, tuoksukurjenpolvea, neidonkurjenpolvea, syysleimuja punaista ja valkoista, pioneja, yksi vaaleanpunainen, toinen valkoinen, etureunassa valkoinen patjarikko, takareunassa kuunliljaa.

 

Taemmassa penkissä 2 timanttituijaa, kotkansiipeä, keijuangervoa, keltakurjenmiekka, pallotuija, tuivioita, kuunliljaa ja maata peittämässä suikeroalpia, joka saa levittäytyä koko penkkiin tukahduttamaan rikkaruohoja.

 

Olohuoneen ikkunan alta kivikkopenkistä, sammalleimut kukkii kovasti, niitä 4 eri lajiketta, muut odottavat vielä vuoroaan. Lisäksi siinä kasvaa Oregoninmaksaruohoa, Kääpiövuorimäntyä, Ketoneilikkaa, Siperianmaksaruohoa, Hopeahärkkiä, Kangasajuruohoa, Isorikkoa; Palavaa rakkautta, Rohtosuopayrttiä, Verho- ja Keijuangervoja, Tulikellukkaa, Kaukasianunikkoa, Keltamaksaruohoa ja Jättilaukkaa.

Aurinkonauhukset, joiden edessä Punatähkää ja Idänkurjenpolvea.

sama penkki toisesta suunnasta, Kevätvuohenjuurta, palavaa rakkautta, pikkusydäntä, takana vielä piilossa valkoalpi

Takapihalta alhaalta, kasvihuone 3 * 5 m, sen takana kasvimaa

 

Ruusuportin läpi laskeudutaan kasvimaalle..

 

Tämän penkin nostin keväällä kokonaan ylös, laitoin tuo puureunan siihen ja jätin15 cm sorakaistaleen reunuksen ja nurmikon rajaan helpottamaan ruohon leikkuuta. Siinäkin pikkusydäntä, Loistotädykettä, Verikurjenpolvea, syysleimuja punaista ja valkoista, Punaväriminttua, Tarhapiiskua, Jaloangervoja kolmea eri väriä, Tarhapäivänliljoja 3 lajiketta, Keltapäivänliljaa, Ruusuangervoa ja kaksi Mongolianvaahteraa. Tuo mänty tuosta penkin takaa lähtee kenties joskus..kunhan nuo vaahterat vähän saa lisää kokoa.

Ja tässä sama penkki nyt syksyllä toisesta suunnasta

 

Kauan haaveiltu kiikku ja pöytäkalusto. Laatoitus tehtiin päivässä parin naapurin pojan avustuksella. Maa tasoittettiin ensin, pohjalle laitettiin n.10 cm kerros 0-8ml soran ja kuivan sementin seosta, (1:4) Sen päälle asennettiin kivet ja välit täytettiin taas sora-sementtiseoksella. Lopuksi kasteltiin suihkulla ja siihen se jämähti. Toivotaan että kestää..luulisin ainakin, n. 20 cm paksuinen betoni siihen nyt kokonaisuudessaan tuli. Koivut säästettiin pihaa rakennettessa tarkoituksella..

passaa tuohon kuin nappi silmään. 

Siinä yleiskuvaa alhaalta..omenapuut joiden välissä Lamoherukkaa, Kiinanpionia ´Karl Rosenfield 6 kpl, Tarhapioneista ´Rubra plena´ ja ´Alba plena´ kaksi molempia. Grönlanninhanhikkia, Neidonkurjenpolvea, Keijuangervoa, Nukkapähkämöä Ja erilaisia sipulikukkia. Kiikun puoleisessa päädyssä Papulanruusu.

Itkumuurin päällä kasvaa kääpiövuorimäntyä, kääpiökatajaa, sinilaakakatajaa, rohtokatajaa ja päädyssä hansaruusu..havujen väliin istuttelin pieniä tupsuja keltamaksaruohoa..sinnepä levitköön.

 

Ala kuvan penkin reunassa punaisena kukkivan korallikeijunkukan takana kasvaa riippuvaoksainen rautatieomenapuu. Aivan ihana keväällä, kukkii täynnä valkoisia kukkia, tekee syksyksi pienet, n. 5 cm punaiset omenat. Pääasiassa käytetään koristeomenapuuna mutta omenat voi tehdä vaikkapa hilloksi.

Lisäksi kaverina Sammalleimua, Hopeahärkkiä, Villatunturihärkkiä, Mäkitervakkoa, Loistotädykettä, Siperiankurjenmiekkaa, Maanpeiteruusuja, Elleninneilikkaa, Karpaattienkelloa, Kuunliljoja, Kaukasianpitkäpalkoa, Jalopähkämöä, Seppelvarpua. lamoherukkaa, Koivuangervoja, Pensashanhikkia, Kivikkokilpiruohoa, Rentoakankaalta, Tarhakurjenmiekkaa, Rönsyleimua, punaista ja valkoista Särkynyttäsydäntä ja Arovuokkoa.

Kukkapenkissä rinteessä kukkii kauniisti maanpeiteruusut "White cover" sekä "The Fairy"

Korallikeijunkukka

 

Pihan metsän puoleiseen laitaan rakennettiin tällaiset portaat helpottamaan kulkua rinteessä. Portaiden oikealla puolella, siis sama penkki missä se rautatieomenapuu on, kasvaa lamoherukkaa, hiukan ylempänä koivuangervoa. Vasemmalla puolen isojen kivien välissä vielä näkymättömissä Loistojasmike, ylempänä muistaakseni Lännenpihta, muutama pensashanhikki, joiden juurella suikertelee maahumalaa ja mongolianmaksaruohoa.

 

Nyt pikkuhiljaa alkaa olla kaikki pihan rakenteet valmiina. Voi jo nauttia työn tuloksesta. Autotallin seinusta vielä on kesken..pitäisi laittaa räystäslaudat ensin paikoilleen ennenkuin voi alkaa istuttelemaan kasveja. Mutta vielä on kesää jäljellä..ja syksyäkin!