Taas testataan, onko minusta puutarhuriksi. Testissä siis viime joulun amaryllikset ja osa myös toissa joulun sipuleita, yks taitaa olla jo kolmatta joulua. Kesän pidin ihan terassilla, siten että niihin satoi myös vettä omissa oloissaan ja nyt olleet saunassa lauteiden alla lattialla pari kuukautta ihan kuivillaan. Josko saisin jouluksi ne kukkimaan..tai ainakin edes osan. Amaryllishän tarvii n. 3kk lepokauden kuivassa, viileässä ja pimeässä paikassa. Ihan 3 kuukautta ne ei ehtiny mulla olla kuivillaan, mut ainakin syksyn kylmiä säitä ne on saanu käydä läpi jo tuolla terassilla ollessaan. Toivossa on siis hyvä elää.

Vanhat mullat kopsuttelin juurista pois, vähän irtonaisia, kuivia kuoriakin poistin. Päivän liotin sipuleita vedessä, niin että oikeastaan vain juuret ui vesiastiassa, ei koko sipuli. Sillä tavalla kun ne juottaa näin alkuun, niitä ei tarvi kastella ollenkaan ennen kukintaa. Sipulissa itessään on kaikki voima kukkimista varten...siis jo nämä nyt kukkii. Yks sipuleista on tosi iso, 3 muuta vähän pienempiä. Joten tuon suurimman sipulin kans olen ihan toiveikas! 


Liottamisen jälkeen istutin ne ihan tavalliseen kukkamultaan, joka mielellään sais olla sellasta hiekansekaista ja hyvin läpäisevää. Kylvö- tai kaktusmultakin käy. Ja istutetaan niin, että n. 1/3 sipulista jää mullan pinnalle. Ruukku saa olla pienehkö, pari senttiä sipulia suurempi. Silloin sipuli juurtuu nopeampaa ja pysyy myös paremmin pystyssä. Kastellaan kunnolla istutuksen yhteydessä ja annetaan sen jälkeen vettä seuraavan kerran vasta kukinnan jälkeen. Liika kastelu saa varret venymään valtaviin mittoihin, samoin kuin lämmin paikka saa kukkavarret kasvamaan pituutta.


Vielä olis purkit koristelua vaille, suojaruukut näkyykin ylemmässä kuvassa, mut pinnalle meinaan askarrella keinosammalesta ja muusta materiaalista jotain...kunhan ehdin. Istuttamisesta kukintaan kestää n. 6-8 vk, eli just parhaimmilleen jouluksi nämä vois saada kukkimaan!