Joulukin tuli ja meni, ennenku ehti oikein kunnolla edes huomata. Voipi olla että tämä on nyt tämän vuoden viimeinen kirjoitus.

 Pakkasiahan tuo taas pitelee, toivotaan että ei tappais kuitenkaan kovin paljoa kasveja tuolta pihalta. Viiniköynnöksen oon peitelly lumen alle kasvihuoneessa, lapiolla kannoin lunta sinne ja nakkelin köynnöksen piiloon. Nähtäväksi jää miten sille käy.

Lapset laskee innoissaan mäkeä alas takapihalla, kukkapenkkikin jäi vähän "reitin" alle, taitaa olla perennat entisiä siitä kohtaa. Onneksi muualtaki pihaa löytyy samat kukat, voi levittää niitä takaisin tuohon, mikäli sieltä ei mitään nouse. Tosin kylläpä siitä penkistä laskettiin viime talvenaki yli monen monta kertaa ja silti sieltä kukat nousi taas keväällä.

Vasemmalla näkyvän ruusukaaren pyörittelin kokonaan harson sisään, ei tuota köynnösruusua (Pohjantähti) tuolta portista oikein alas saa, joten jos tuo vähän suojais sitä viimalta ja tuulelta. Toisaalta sen pitäs kestää kyllä pakkasiakin, mutta ei vara venettä kaada. Viime talven pakkaset kyllä palellutti kaikki lumen yläpuolelle jääneet oksat, joten täytyy nyt vähän yrittää sitä varjella. Jopa aurinkokin näyttäytyi eilen parin tunnin ajan.. 

Tässäpä vielä meidän joulukuusi, harvinaisen tasainen löydettiin tänä vuonna. Emäntä laitto kynttilät, isäntä nauhat ja lapset loput..hyvä tuli

Kisu katteli touhua ihmeissään, tuumas tieten että enkös minäki sais vähän auttaa? Niin olis kiva noita koristeita tassulla kokeilla... ja kyllä on muutaman kerran pallot ja olkitähdet saanu kyytiä..neulaset tippuu niin että ropina käy kun kissa kuusen alla vetää rallia..

 

No, uusi vuosi ja uudet kujeet..eipä tässä tällä kertaa sen kummempaa. Kevättä odotellessa, oikein hyvää uutta vuotta kaikille!