Nyt alkais sitten olla mullanvaihdot käsillä. Kasvavan kuun aikaan pitää mullat vaihtaa, jos vanhaa kansaa on uskominen.. ja miksi ei olis, vaikuttaahan tuo kuu vuorovesiinkin tuolla muualla maailmalla. Suihkuun siis vein kaikki kukkani virkistäytymään, kestävät mullanvaihdon paremmin. Kun saavat vettä ja nestejännitys on kohdillaan, ei tuo juurien muokkaaminen niin kovasti rasita kasveja.

Siinä ensimmäinen erä

Tässä toinen

 

Kiinanruusu etualalla vähän roikkuu, kun oli päässyt kuivaksi, mutta äkkiä se siitä virkoaa kun kastelee. Sen takana oleva kultapalmu on hyvä ilmanpuhdistajakasvi. Semmonen kannattaisi olla joka mökissä, jos tila vaan riittää. Kasvaa 1,5m korkeaksi ja saman verran leveäksi..ja varmaan vielä isommaksikin. Meillä nyt on suht helppo kasvattaa näitä, kun on tuota tilaa, ja nuo isot ikkunat etelään päin, riittää valoa talvellakin.

Pienempiä kasveja huoneilmaa parantamaan ovat Anopinkieli ja Anopinhammas.

Sekä näiden lisäksi kultaköynnös, tämä uunin päällä oleva köynnös mulla on ollut jo 18 vuotta. Kyllä näistä iviherkasveistakin pitkäikäisiäkin saa, kun muistaa välillä kastella ja kerran vuodessa vaihtaa multaa.

Muita mitä oon ite kasvatellu:

Kahvipensas, tämä pavun sain pankista eräällä reissulla, siellä aulassa kasvoi pari metrinen kahvipensas joka kukki ja oli tehnyt papuja. Liottelin papua jonkun aikaa, aukaisin ja kylvin ne 2 siementä mitä sieltä pavun sisältä löytyi. 7 kk kesti, ennenkuin toinen niistä iti, ja tässä on tulos.

Tämän Tuoksutraakkipuun alun sain koulun kasvihuoneen kasvatuspöydältä, liekkö siementaimi vai mikä, mutta siellä se kasvoi, 2 cm korkuinen, 4 cm levyinen pieni alku. Otin taskuun ja vein kotiin, istutin purkkiin ja nyt 8 vuotta myöhemmin se kasvaa ja kukoistaa edelleen.. hieman liian pienessä purkissa tällä hetkellä, mutta eiköhän tilanne tässä korjaannu kunhan saan mullat vaihdettua.

Kyllä olis tupa autio ja tyhjä, jos ei olis yhtään kukkaa

Ehdottomasti nuo viherkasvit kuuluu sisustukseen, piristää ilmettä kaikin puolin.