Etupihan puolella oleva kivikkopenkki on muuttanut värisävynsä sinisestä keltaiseen ja punaiseen. Tästä penkistä tykkään kyllä jotenki erityisen paljon, tuossa on niin mukavasti eri aikaan kukkivia kasveja...ja hyvät värit mun silmään..siis joka väriä sekaisin Minä oon tämmönen riemunkirjavasta tykkäävä, mulla pitää olla väriä penkeissä, melkein joka sorttia... jouluvalotki olis muuten ihanat semmoset moniväriset, mutta ko isäntä ei tykkää.. no ei nyt sentäs vielä mennä jouluun asti..kesä vasta puolessa välissä.

1,5 vk vielä, niin saa kipsin pois, onneks hyvin on luutunu sormet kohilleen, joten kait se siitä taas suttaantuu...

Pensaista lumipalloheisi vas. ja Norjanangervo oikealla ja keskellä tuo Sembramäntyhän tässä ajan kans tulee näyttelemään pääosaa, muut on vaan täyttönä tuossa...todennäköisesti tulee lajien määräki vähenemään kun isommat valtaa alaa pienemmiltä. Mut siinäpä nyt kasvakoot niinku tykkäävät, se jää joka pärjää omillaan, loput saa mennä jotka on mennäkseen...luonto saapi määrätä.

Tässä siis kuukautta aikaisemmin.

Mongolianmaksaruoholla on ihanan kirkkaan keltainen ja kauas loistava kukinto...

Siinä Kääpiövuorimäntyä, Tarhapäivänliljaa ja Mongolianmaksaruohoa maanpeitekasvina.


Erilaisilla lehtimuodoillaki saa perennapenkkiin vaihtelevuutta, sitäki siis kannattaa miettiä kukinta-aikojen ja värien lisäksi.

Pihan laidassa Juhannus- ja Suviruusutki kukkii, vielähän nuoki on pienehköjä, mut muutaman vuoden päästä tuo nurmen reuna on kyllä aivan ihana! Ruusut on niin kauniita ku ne kukkii ja syksyllä sit taas kiulukat tuo omaa viehätystään.

Hansaruusu kukkii myös niin ihanasti, nuo kukat on valtavan suuria ja komeita! Tässä on hyvä maa ruusun kasvaa ja kukoistaa...multaa on lähes mertin verran, ei lopu juurilta tila kesken. Hansaruususta onki aiempi juttu tuolla ruusujen kategoriassa, joten jos kiinnostaa, käy kurkkaan sieltä.

On mulla vähä hienompiki patsas tuolla toisessa penkissä, ku kerta Ila moitti mun kärpässientä rumaksi oisko tää sit vähä parempi?

Patsaan vieressä ja taustalla koristeheinä Kirjopuntarpää...yks niistä harvoista jotka on selvinny mulla talven yli, sekä Siperiankurjenmikkaa

Jalopähkämöki kukkii nyt tuolla Rautatieomenapuun alla...nyt on mun puutarhassa kaikkein paras, runsain ja kaunein aika kesästä. Onhan täällä kyllä paljon syksylläki kukkivia, kuten syysleimut yms. mutta tällä hetkellä se suurin osa kukista kukkii.

Ja vielä apiloiden kukintaa, eilen ne kyllä sai kyytiä ku alko Hevonhierakkaki kukkia nurmikolla...oli siis pakko ajaa lyhemmäski tuo. Ja oli niissä kyllä niin paljon mehiläisiäki, että sai aina varoa mihin astuu...saatikka sitten ku lapset juoksee varpasilleen pitkin pihaa.

Tähän kuvaan on  nyt hyvä päättä tällä kertaa, Pionien välissä kasvava Hopeinen Nukkapähkämö kukkii myös ihan pian. Vihreät ja hopean väriset kasvit sointuu hirmu hyvin yhteen... hopea korostaa kasvien vihreyttä ja päinvastoinkin. Yksinään Nukkapähkämö ei kauheesti ole edukseen mutta sopivassa seurassa on tosi kaunis! 

Aurinkoista viikonloppua!