Koko kesä siinä menikin, ennenku sinne asti päästiin. Meinas jo marjapensaat jäädä rikkaruohojen alle piiloon..melkein ainakin.

Kummasti tuo mieli piristyy, kun nyt on muutamana päivänä oltu ihan urakalla ulkona. Ei turhaan sanota että puutarhatyöt on terapiaa..kyllä se totta on. Ja joku mulle tässä kerran meinasikin että puutarhahommat on onnellisten ihmisten töitä..tai jotenki sinne päin. Tuolla jos jossakin näkee sen työn jäljen. Laitanpa taas pari kuvaa tämän ja eilisen päivän hommista..

Kasvihuoneen seinusta ennen ja jälkeen.

Kasvihuoneesta ne kurkku- ja tomaattisäkit purettiin tuohon ratapölkkyjen yläreunaan, siitä jäi vähän multa vajaaksi keväällä kun laitettiin tuota ja päätin käyttää nuo säkkimullat tuohon täytteeksi. Multaan istuttelin nyt niitä purkkiin laittamia lamoherukan taimia...saas nähdä meneekö talven yli, kokeillaan.

Onhan siinä aika paljon juuria mukana mut talven aikana ne kyllä siitä häviää. Noita vihanneksien säkkimultia voi myös  käyttää vaikka kukkapenkkeihin maanparannusaineeksi.. eli ei hukkaan missään nimessä.

Kasvihuoneen seinien vierukset kierrettiin ulkopuolelta ylijääneellä kasvihuonemuovilla ja peitettiin tuolla samalla soralla mitä on nuo käytävät. Renki sai taas rehkiä olan takaa, kun en mä ite vielä kauheesti saa tehdä.

 

Alunperin meinasin että laitan marjapensaidenkin alle katekankaat ja hakkeen...mut tulin siihen tulokseen että helpompi sittenkin pitää nurmella ja ajaa leikkurilla siistiksi. Pitää pensaiden sisustat siistiä aina kun siltä näyttää. Juolaa ja nokkosta meinaa kasvaa niin reippaasti, että olis aika pian tullut hakkeestakin ne läpi ja sit sitä vasta oliski saanu kitkeä. Nyt tosin on jo niin pitkällä tämä syksy, että nurmikon kylvö menee ens kevääseen.. Kauhallisen multaa tuonne tarvis vielä noiden ratapölkkyjen ja pensaiden väliin, ennenkuin voi kylvää.

Tässä marjapensaat ennen ja jälkeen...


Nyt on taas siistiä vähäksi aikaa.

 

Kasvihuoneesta puheenollen tuli mieleen että täällä meidän kylällä liikkuu huhuja, että oltais aikeissa rakentaa iso kasvihuone ja aiottas myydä kauppoihin vihanneksia..?? Kukahan lie keksiny, en minä ainakaan. Hassua mistä nämä tämmöset jutut lähtee liikkeelle, joissa ei ole mitään perää. Ei ole aikomusta tämän isompaa kasvihuonetta pystyttää.

Joskus kouluaikoina oon koulutehtävänä tehny suunnitelman 100 neliön kurkun kasvatus kasvihuoneesta ja siihen myös kysyin kaupasta mielipidettä, ottaisko ne yleensäkään paikallisesta viljelijältä vihanneksia myyntiin...sillon tuossa k-kaupassa kävin, mut vain sen tehtävän puitteissa kyselin.