Nyt kun tuota lunta on jo niin paljon, kannattaa käydä tiputteleen enimpiä kasvihuoneiden katolta pois. Munki huoneen katolla oli jo varmaan 20 cm kerros. Sitten ku tulee nollakelit niin se lumi muuttuu niin raskaaksi, että tulee pian katosta läpi. Ja lasikasvihuoneilla se on vielä herkempää rikkomaan laseja. Tässä sentäs tuo muovi vähän joustaa. Sisäpuolelta nyt sit heiluttelin ja pomputtelin lumet liikkeelle, pikkasen sitä jäi tuonne ihan ylös, mut siinä on kuitenki poikkipuu tukemassa painoa.

Hassu persiljaki oli vielä vihreetä, tosin jäätynyttyä mut kuitenki. Sen viereen nostelin syksyllä laitetut punalehtiruusuista otetut kesäpistokkaat. Täti ne mulle lupas omasta pensaastaan. Aarno Kasvi kerran jossai ohjelmassa antoi hyvät ohjeet ruusujen lisäämiseen pistokkasita. Sen mukaan sit nämäki laittelin ja näyttäs siellä elämää olevan. Uusia punertavia silmuja pilkottaa ainaki osasta pistokkaista, 4 noita on yhteensä. Keväällä sit näkee lähteekö ne kunnolla kasvuun. Toivottavasti edes osa jaksais.. Tosin en kyllä tiiä mihin mä niitä istuttelen..

Ja siellä tuoksukin niin hyvälle, mullalle ja kesälle. Piti ihan pysähtyä hengittelemään ja nuuskimaan ilmaa... Pitää näköjään mennä kasvihuoneessa piipahtamaan aina ku tulee kesää liian ikävä, vähä helpottaa. Neiti-patsaski nököttää tuolilla ja oottaa kevättä, samoin pienet perhoset. Viiniköynnös uinailee harson alla nurkassa. Kokeilen nyt näin, miten onnistuu talvettaminen ilman lumikerroksen suojaa.


Omenapuut on säilyneet ihan koskemattomina, ainaki toistaiseksi. Tien reunalla ja tuolle metässä on kyllä jänisten jälkiä aika tiuhaan, mut pihalla niitä ei näy yhtään. En tiiä onko niiden mun tuoksupallojen ja hiuspussukoiden vaiko kissojen ansioita. Mut toivotaan että päästään näin kevääseen asti. Kivimuuriakaan ei enää paljoa näy lumen alta, polviin asti uppoaa kävellessä, joten on sitä ainaki sen 40 cm. 

Suksetki laitoin jalkaan ensimmäistä kertaa tälle talvea. Reilun kilometrin vaan kävin kokeilemassa...kummitäti kun osti itelleen uudet sukset, niin minä sain ne vanhat. Ja on hyvät ja luistaa heti niin liukkaasti. Ukot on tehneet tuonne pellolle ralliradan niin saavat autoilla siellä rällätä...kokeilin josko siellä ois voinu hiihtää, mut oli niin kylmä tuuli, että luovutin ja käännyin takas. Muuten kyllä ois voinuki sen kiertää. Pitäs ottaa tavaksi hiihtää aina se ympäri, sais sopivasti parin kilometrin lenkin kotoa sinne ja takas.

Aurinkoa alkaa olla ikävä, on niin synkkää ja harmaata. Mut siitä huolimatta, pirteitä talvipäiviä kaikille!