Kärhöjä oon haaveillu jo pitkään, nyt sit tuolta Ylivieskan uudesta Prismasta puutarhaosastolta muutaman ostin. Pitäs menestyä meilläki. Niille nyt kaivoin tässä päivällä kuoppaa, tuonne koivujen ja kivien väliin olis ne tarkotus laittaa. Oishan se ihana, kun ne kiipeilis koivun runkoa pitkin ja kukkis..

Rikkaruohokankaan virittelen tuonne kuopan pohjalle, ainaki aluksi se siellä vähä estää rikkakasvien valtaamista, mutta ei kuitenkaan estä liikaa kärhön kasvua. Tuo kangas on tosi ohutta, ei montaa vuotta mene kun maatuu. 60 cm Kärhöthän tarvii multaa, ja ainaki sen verran tuossa nyt tulee olemaan. Muutaki kasvillisuutta olis tarkotus laittaa kvien väliin, vielä en tiiä mitä mut aika näyttää...ehkä lamohietakirsikkaa, se oli niin nättiä kans..

 

siinä ne kärhöt, ihaninampia kukkia saa hakea. Näitä on tulossa lisääkin, valkosta ja jotain muutaki, sinne tulevaan metsäpuutarhaan..

 

Narsissit on nupulla, kohta toivottavasti kukkii. Sade ei olis pahitteeksi, on niin kuivaa nyt että pian joutuu kastelupuuhiin, jos ilmat vielä tästä lämpeneekin.

Omenapuut on ympäröity hajulaukan sipuleilla (vas. alin kuva), ei ole myyristä ollu vaivaa..hajulaukka haisee niin pahalle, että se karkottaa myyrät pois. Keisarinpikarililjaki on noussu mullan alta, sen haju myös karkottaa myyriä (vas.ylin kuva)

Ja ensimmäiset leskenlehdetki viimein sain kuvattua.