Tämä ruusu kuuluu Rosa Floribunda-ryhmään, sen tarkempaa nimeä sille ei ole. Viherpeukaloilta tilattu pari vuotta sitten, kopioinpa suoraan tuolta sivuilta mitä siitä sanotaan.

Viherpeukalot-ruusut kuuluvat tertturuusuihin, joiden näyttävät kukinnot muodostuvat lukuisista suurehkoista kukista. Nimensä mukaisesti kukat sijaitsevat laajoissa, usean kukan tertuissa, jonka vuoksi tertturuusut ovat erityisen näyttäviä. Kukat ovat miedosti tuoksuvia. Tertturuusut ovat jatkuvakukintaisia, eli ne kukkivat koko kasvukauden.
Vartetut ruusut istutetaan siten, että jalostuskohta jää vähintään 10 cm, mielellään 20-30 cm mullan pinnan alle. Istutuskuopan voi tarvittaessa jättää täyttämättä, jos versot ovat jäämässä kokonaan maan alle. Kuoppaa täytetään sitä mukaa kun versot kasvavat. Riittävän syvä istutus parantaa talvenkestoa merkittävästi.

Lannoitteen oon antanu näillä ns. täsmälannoitteena, eli tehnyt ruusujen väliin n. 20-30 cm syvät reiät ja täyttänyt ne puolilleen kanankakalla ja peittänyt lopun umpeen. Sieltä se pikkuhiljaa liukenee suoraan juuriston käyttöön eikä jää vain pintaan lannoittamaan rikkaruohoja. Tuota lannotuskeinoa voi käyttää muillekin ruusuille ja puille, kun ovat kuitenkin aika syväjuurisia.

Syksyisin oon tehny kuusen havuista niille talvisuojat pakkasta vastaan. Pidempiä oksia pitää vähän lyhentää, että ei jää kovin korkealle suojien yläpuolelle. Mutta suurempi leikkaus jätetään aina kevääseen. Eli nämähän leikataan joka kevät, n. 20 cm korkuisiksi tai noin 1/3 osa kasvustosta. Tosin vielä nämä pensaat on mulla aika pienikokoisia, mutta eiköhän ne ajan kans kasva isommiksi. Ja nuo kukat on kyllä niin kauniit, että niiden vuoksi kannattaa vähän nähdä vaivaa..äkkiseltään tuntuu isolta työltä kun hoito-ohjeita lukee, mutta ei se silti lopulta niin kova homma ole.

Ja näitä ruusuja kasvaa kolme puskaa tuossa takaterassin laidalla valkoisen pihasyreenin vieressä.