Minä oon nyt ylittäny itteni! Nyt mua voi ihan oikeesti sanoo maatilan emännäksi, ku osaan ku osaanki ajaa ihan ite traktorilla! 6 vuoteen en ole traktorin ratissa istunu, varmaan viimeks koulussa ollessani oikeesti. Tänään uskaltauduin kokeilemaan, isännän avustuksella ja opastuksella opin käyttään tuota etukuormaajaa..tehtii anopin kans vaihtokauppoja, vein sille mursketta ja hain itelleni multaa ja turvetta. Nyt on sitte hyvä aloittaa tuo metsäpuutarhan tekeminen.

Olihan se aika hauskaa ajaa ite...pikkunen ku oon niin jalat ylettää just lattiaan, pottuvarpaalla just saa painettua kaasua..pieniki kuoppa niin koko traktori hyppi ku emäntä pomppi tuolilla..eikä saanu painettua kaasua tarpeeks tasaseen.. Onneks ei ollu ketään näkemässä...olis saaneet hyvät naurut. Mutta asia tuli hoidettua, ja oon taas yhtä kokemusta viisaampi. Ja tietenki, tottakai kameraki oli mukana matkalla...


Anopin pihallaki kävin samalla kuvaamassa..tehtii hälle viime vuonna tuon toisen miniän kans äitienpäivälahjaks joen törmällei tämmönen kukkapenkki. Pituutta taitaa olla 18m, leveyttä 1,5. Ja on se hieno! Taustalle istutettu muutama pilvikirsikka, mongolian vaahtera ja syreeniä ja päätyyn norjanangervoa. Muutaman vuoden päästä tuo on aivan ihana kokonaisuus.

 

No meille sitten, nurmikon sain leikattua. Pioneissa on paljon nuppuja, nämä ei olekaan vielä koskaan kukkineet, joten jos nyt tänä kesänä sais nauttia niidenki kukinnasta.

 


 

kärhöistä kaks on nyt istutettu, alppiruusutki kukkii, vaikka ovat vielä ruukuissa.

 


 

mansikkamaa siistitty nyt puoleksi. Rikkaruohoja vielä olis kitkettävä, kukkapenkit on lähes koskemattomina olleet koko kevään. Kohtuu hyvänä tuo tilanne on kuitenki pysyny, ehkä sillä kuunkierrolla on merkitystä tuon kitkemisen suhteen. Siellä myös nuo mun kasvulaatikot, joihin nyt tulee porkkanaa ja hernettä ainaki..ehkä vähä sipuliakin. Laatikoiden välin aion laittaa myös katekankaan ja hakkeen avulla peittoon. Se helpottaa kyllä valtavasti kitkemisen suhteen.

Kuvat jäi nyt vähä pieniksi, mut oikeanpuoleisessa on vatturivi, sieltäki nyt nousee pikkutaimia tosi paljon. Pitää todennäköisesti tukea ne tässä kesän aikana. Nämäki haettu toissa kesänä pieninä taimina yhden talon pihasta, jossa oli päässy puutarhavattu vähä villiintymään.

 

Että tämmöstä nyt tällä kertaa.