Hehee, ei mulla tila enää riitä näille kasveille..mihinkähän nuo laittas kohta?!

Noh, joka tapauksessa. Tällanen Eco potmaker siis tuli hankittua, jolla voi tehdä sanomalehdestä kasvatuspotteja! Ja on kuulkaa hyvä värkki! Sanomalehti kierrätyskäyttöön ja ei tarvi ostaa muoviruukkuja.. Kolmen eri kokoisia "ruukkuja" tällä saa tehtyä, ite asiassa tuon suurimman kokoakin voi muokata oman mielen mukaan, tein ite paljo syvempiä osasta poteista, kun esim. vesimelonin taimet on niin pitkiä että niistä jäis kauheita roikuloita jos ei sais koulittua syvempään. Alla muutama kuva tästä uutuuskapineesta! Ja jos joku tahtoo itelleen hankkia, pihakutsujen valikoimista tätä saa, en missään muualla ole tähän törmännyt. Pihakutsujen tuoteluetteloa pääset selaamaan tästä! Ja minä siis pidän näitä pihakutsuja ja myyn tuotteita sitä kautta.


Eli kierretään sanomalehteä sopiva pala tuon hylsyn ympärille, taitellaan pohjasta yli menevät sinne pohjan alle, pyöritetään koko systeemiä tuon pohjapalasen päällä, joka sit muotoilee ja painaa nuo paperin reunat tiiviiksi pohjaksi. Eikä tartte teippiä, ei liimaa ei mitään sidosaineita. Sit kasvatuksen lopuksi nuo voi istuttaa papereineen kasvupaikalle, sinne se sanomalehti saa maatua. Kätevää, eikö?!?Tomaatit, kirsikkatomaatit, paprikat ja vesimelonit siis koulin tänään. Saunaan taas pääsivät vähäks aikaa juurtumaan, sit siirrän ne taas tuonne kasvihuonehököstykseen olohuoneeseen. Täytyy viritellä siihen joku juttu, että saa nuo rasiat kokonaan sinne sisään.


Ja kun koulii taimia niin kannattaa koulia ne niin, että nuo ensimmäiset eli sirkkalehdet tulee lähes mullan pintaan. Silloin taimista tulee vahvoja ja tanakoita. Jos jättää vartta kovin pitkästi, niistä tulee helposti semmosia honteloita, jotka kaatuilee isompinakin.. ja siksihän ne koulitaanki että saatais niistä vahvempivartisia.


Kukka-ja Parsakaaletkin kylvin nyt, kun nuo kylvöastiat vapautui vihanneksilta. Sekä lisäksi revonhännän siemenet, niitä sain kaupapäälle exotic gardenilta siementilauksista..Muut nyt saa jäädä odottamaan kesää, ne kylvän suoraan maahan kunhan tuo lumi vaan joskus lähtee..

Vuosi sitten, 1,5 kk tästä eteenpäin meillä näytti tältä...ihanaa kun kevät tulee!!!