Täytyy nyt hypätä suoraan kesään 2009, koska siitä välistä kesän 2008 pihanrakennuskuvat harmillista kyllä katosivat. Velipoika oli mulla koko kesän kaverina rakentamassa kivimuureja, suuri kiitos siitä!   Alla olevan muurin hän nimesi itkumuuriksi..oli viimeinen muuri jota tehtiin ja kuulemma hiuksetkin lakkasi kasvamasta kesän aikana kun niin otti lujille! 

Kivimuurit on ladottu luonnonkivistä, ilman muurauslaastia tai muita sidosaineita. Pituutta niille kertyy yhteensä yli 50 metriä, korkeudet vaihtelevat 40 sentistä vajaaseen metriin.

 

Toki mieskin sai tehdä osansa, traktorityöt ja multien ajamiset veivät myös paljon aikaa. Multaa tuotiin omalta pellolta muistaakseni yli 15 peräkärryllistä, joten ei ihan pienistä määristä ollut kyse.  Mönkijän perään mies viritteli  vanhan kahden hevosen vedettävän karhin, jolla multa saatiin näppärästi sekoitettua ja tasoiteltua. Joten eipä tämä piha olisi syntynyt ilman tuon ukko-kullan apua!

Tämän penkin kivet nousivat pääasiassa tontilta, salaojia ja vesijohtoja kaivettaessa. Kallio oli aika pinnassa jota kaivurilla sitten louhittiin. Siitä jääneet kallion palaset säästettiin ja ne on käytetty hyödyksi eri puolilla pihaa. Kaikki muurikivet on kerätty tontilta ja läheiseltä pellonraivaustyömaalta käsin ja lava-autolla. Oikeastaan se koko 2008 kesä meni näiden muurien rakentamiseen. Eli muurit ensin, sen jälkeen vasta ajettiin mullat.

Alla vielä yleiskuva takapihasta keväällä 2009.