Ehkä syksyn kauneimpia kukkijia mun mielestäni. Värejä löytyy valkoisista punaisen eri sävyihin vaikka kuin montaa, on kirjavaa, yksivärisiä, raitaisia jne. Kukkii oikeastaan vasta elokuussa, hyvällä paikalla aloittaa kukinnan jo heinäkuussa. Ja kestää pitkälle syksyyn. Näillä jos millä saa väriloistoa pihalle pitkäksi aikaa. Suurina ryhminä istutettaessa muodostaa kukkiessaan kukkapilviä, jotka huomaa varmasti kauempaakin.

Kasvupaikaksi kannattaa valita aurinkoinen ja ilmava. Liian tiheään, tai tiiviiseen paikkan istutettuna niihin helposti tulee tuholaisia ja tauteja. Ja näyttää viihtyvät tuoreessa ja ravinteikkaassa maassa oikein hyvin. Pikkasen nyt on lehdet kuivahtaneet alhaalta, kun on ollut niin kuumaa, paahteesta ei kovin näytä pitävän vaikka aurinkoisen paikan kasveja ovatkin.

Lannoitus kerran alkukesällä on hyväksi. Ja mulla käytössä edelleen se kanankakka, jota ei tarvi kovin paljoa laittaa kun on sen verran tujua tavaraa.

Tässä kuvassa 'Alexandra'

 

 


Sen vieressä, punavärimintun edessä kasvaa valkoinen 'Rembrandt'  Valkoinen väri tuolla penkissä on muutenkin niin raikas..illalla hämärässä se varsinkin oikein loistaa tuolta penkistä kaiken tumman keskeltä.

 

Etupihan penkkiin tilasin neti kautta 'Spitfire' lajiketta, jonka piti olla lohenpunainen..mutta ei kyllä siltä näytä. Epäilen että ovat vahingossa lähettäneet 'Starfire':ä kun on niin eri värinen kuin kuvassa meinasivat..

Ja tuossa samassa penkissä myös valkoinen syysleimu Phlox paniculata 'hybr', josta ei nyt kuvaa ole.

 

Siinä vielä yleiskuvaa, syysleimujen kaverina kasvaa pikkusydäntä, tarhapiiskua, päivänliljoja, Loistotädykettä punaisen syysleimun edessä ja tuota väriminttua.