Laitetaan nyt joka kategoriaan jotakin niin saa nuo tuonne näkyville. Puita en tänne ole kovin montaa lajia vielä ainakaan
jaksanut hankkia.. oon yrittäny säilyttää näitä luonnon omia puita.

Muutamia kukkivia puita kuitenkin halusin ja kun tätä pilvikirsikkaa on saanut jo kotona ihailla niin pitäähän sitä mullakin olla. Keväällä se on niin kaunis, kun kukkii. Ihan täynnä pieniä,valkoisia kukkia.  Lehdet on myös kauniit,tuollaiset kapeat ja pitkät. Sellanen keveän ja siron näköinen puu. Syksyllä siihen tulee myös hyvä kelta-oranssi syysväri, erottuu kivasti tuota koivikkoa vasten. Syvämultaisessa maassa kasvaa paremmin, kuin tiiviissä maassa. Täällä pihalla, hiukan eri paikassa, savisemmassa kohdassa on jäänyt pari muuta puuta paljon harvemmiksi, mitä tässä rinteessä. Kukinta-ajasta ei valitettavasti ole kuvaa, mut lisäillään ensi keväänä. Korkeutta tuolle kertyy 5-7m. Syksyisin tekee myös pienen pienet punaiset marjat, mutta on ristipölytteinen eli tarvii silloin viereen tai lähistölle toisenkin pilvikirsikan. Yksinään puu ei marjoja tee. Runko ja oksat on kauniin punertavat, joten on talvellakin kivan näköinen valkoista lunta vasten.

Äitin kukkapenkistä nousee nyt uusia pieniä taimia, kun on marjoja siihen syksyisin tiputellut ja nyt ne siemenet siellä itää. Tarvii lähteä niitä sieltä pelastamaan, ettei se heitä kaikkia pois..ja laittaa tänne jonnekin kasvamaan lisää puita..Aika nopeakasvuinen näyttää myös olevan. Tällä saa kyllä helposti vaihtelevuutta pihalle tavallisten koivujen sekaan. Ja leikkausta tämä ei kyllä juurikaan kaipaa..mutta suositus olis kait että leikataan syksyllä jos leikataan. Keväällä mahlavuoto voi olla sen verran voimakasta että puu kärsii leikkauksista silloin enemmän. Ja nyrkkisääntönä voi yleensäkin pitää sellasta ett keväällä kukkivat leikataan syksyllä ja syksyllä kukkivat leikataan keväällä. Paitsi omenapuut..mutta ei niistä nyt sen enempää.

 No tällanen kuva löytyi netin kautta kukasta..jostain päin helsinkiä kuvattu.