Tässä talon pohjoispuolella kasvaa siis aika sankka kuusimetsä, joka suojaa noilta pohjoisen kylmiltä tuulilta koko pihan melko hyvin. Ja siihen tummaa metsää vasten halusin vähän jotain puskaa joka edes pikkusen erottuu tuosta.. Kivillä on jälleen reunustettu istutusalua. Rajaa mukavasti mullan erilleen tuosta sorasta. Oikeastaan tämä on pihan ohi menevän tien ja pihan risteyksessä oleva kohta..vaikka ei tässä niin selvää risteystä oikein olekaan.

Istutusalueen etureunaan istutin 7 Kiiltotuhkapensasta (Cotoneaster lucidus). Siitä oon aina jotenki niin tykänny, vaikka ei välttämättä monien mielestä näytä miltään. Lehdet on tummanvihreät ja kiiltävät, oksat tuollaset vähän kaareutuvat. Keväisin kukkii kyllä, mutta kukat on niin pienet että ei niitä juurikaan erota. Syksyllä saa aivan mahtavan oranssinpunaisen syysvärin, siksikin halusin sen tuohon kohtaan. Vähän jäi vajaaksi tienpuolipäästä se penkki, joten istuttelin sinne muutaman suvi- ja juhannusruusun taimen..onpa siinäkin penkissä sit jotain keväällä kukkivaa. Maa on tuossa lähes hiekkaa, 20 cm laitettiin multaa pintaan ja sekoiteltiin sinne. Kovasti on pensaat tykänny kasvaa. Kiiltotuhkapensashan vaatii läpäisevän, kalkitun ja hiekkapitoisen maan, ei viihdy märällä tai savisella maalla. Aurinkoinen tai puolivarjoinen kasvupaikka hyvä.

Tästä voi kasvattaa joko ihan vapaasti kasvavan aidanteen tai leikattavan pensasaidan. Leikattavana aitana olisi kyllä kans tosi kivan näköinen ja siitä hyvä, että lehdet puhkeaa keväällä niin aikaisin. Ei tarvis kauan katella risuläjää.

Kiiltotuhkapensaiden taakse hain tuosta koivikosta muutaman pihlaja alun..ja lähtihän nuokin kasvamaan. Pihlajakin on kaunis puu, kaikin puolin..se tuskin sen kummempia esittelyjä kaipaa.   Kuvassa näkyvän lampun vasemmalla puolen kukkii myös ihan tavallista päivänkakkaraa..Maata peittämään laitoin tutulta saatua Kirjovuohenputkea (Aegopodium podagraria). On aika kova leviämään, mutta sinnepä levitköön. Ei kuitenkaan näiden pensaide tai puiden kans kilpaile. Ja on kuitenki kivan värinen lehdistö ja tuntuu olevan hyvä kasvi myös hankaliin varjopaikkoihin. Kuivassa ja kuumassa ei menesty..mut muuten on kyllä aika vaatimaton. Muutama rikkaruohokin tuonne on eksynyt..kun ei enää jaksanut oikein kyykkiä tuolla..