Pitkään näiden tulppaanien kukinta nyt kestääkin. Ei tainnu viime kesänä mennä lähellekään näin pitkälle.
Lajike oli kyllä pettymys, näiden punaisten piti olla kerrottuja vaalenapunaisia tulppaaneja, mut niistä tuliki ihan tavallisia punaisia. Viherpeukaloiden alennusmyynnistä tilasin, joten enpä taida tilata sieltä enää. Ei ole ensimmäinen kerta kun tulee toista mitä luvattiin.
Ukkolaukat puolestaan on hienoja. Niitä mulla on vähän siellä, täällä, ympäri pihaa. Ja kuihtuneinakin kukinnot on omalla tavallaan hienoja, en yleensä katko niitä pois.Kaikki mun kolme jalokärhöä, mitä istuttelin viime kesänä kivien väliin on elossa! Myöhäisin on Piilu, joka nyt vasta pilkistää mullan pinnalta ylöspäin. Multi Blue ja Ville de lyon on pidemmällä. Viime vuoden juttu istutuksesta löytyy täältä. On ainakin toistaseksi ollut kannattava kokeilu! smiley Ja vaikka viime syksy oli niin mahottoman märkä, että pelkäsin näiden mädäntyneen kokonaan, ihmeesti ne kesti senkin. Karkea sora tuossa tyvellä estää veden seisomisen juuristolla, uskoisin sen auttaneen näitä selviytymään. Viime syksyiset lehdet haravoin vaan peitteeksi, en suojannut sen kummemmin.Vasemmalla tummakurjenpolvi, keskellä hempeitä tulppaaneja parin viikon takaa, oikealla karkulainen. Tullut tuttavaltani saatujen punatähtiputkien mukana, ilmeisesti ukonhattu. Pitää keksiä sille joku parempi paikka, toisaalta oon kyllä vannonu että sitä kukkaa en pihalleni laita. laugh Joten nyt on miettimisen paikka, mitä sen kans teen.Tulikellukkakin on aina kuulunut mun lempikasveihin. En tiiä miksi siitä niin tykkään, kun ei se loppujen lopuksi ole mikään hirmu näyttävä. Ehkä se on tuo hehkuvan oranssi väri, joka miellyttää silmää.Varsinkin lilan sammalleimun kans tuo yhdistelmä on jotenkin niin simää miellyttävä. Oikealla kukintaa aloittelee Isorikko.
Juhannus meni pitkälti pihaa kitkiessä, herkkuja leipoessa, vieraita kestitessä ja kyläillessä. Lupiinit kuuluu jotenkin niin perinteisesti juhannukseen, ilman niitä ei juhannus tunnu juhannukselta. Kestää maljakossakin pitkään. Tosin pihalleni en näitäkään halua, tienvarsilta käydään vaan keräilemässä. wink