Pensasaita istutettuna, Isotöyhtöangervosta. Siinä mielessä hyvä pensas, tai perennaksikohan se kuitenki luetaan, että katoaa talven ajaksi pois ja ei haittaa jos kasaantuu lunta päälle. Joka vuosi nousee aina uudestaan ja kukkii.

Pohjan tuli möyhennettyä 30 cm syvyydeltä, turvetta kärräsin lisäksi 6 kottikärryllistä, vähän kalkkia ja syyslannosta, ja jyrsimellä sekoittelin vielä kaiken sekaisin. On se vaan helppoa, ku ei tartte lapioa käyttää ollenkaan enää..

Maan pinnan muotoilin n. 10 cm koholle, ettei jäis kuopalle, kun se kumminki painuu talven aikana. Istuttelin taimet ja peitin mullan pinna sanomalehillä ja hakkeella. Tuli kivan näköinen ja pysyy melko pitkään puhtaana rikkaruohoista. Hake pitää nyt ottaa käyttöön joka paikkaan, mihin suinki vaan voi, se helpottaa niin paljon kitkemisen kannalta! 

 

Likakaivojen viereen,  tästä katottuna vuorenkilpien eteen istutin yhden Perhoangervon, samaa sukua töyhtöangervon kans, mutta sirompi kasvutapa ja erilainen kukka. Kuusen juureen tuli nyt yks Alppiruusu, Pohjolan tytär, Prisman puutarhaosastolta keväällä hankittu. Testaan nyt kummat kestää paremmin, kotimaiset vai ulkomaiset, kotimaisiaki mulla on näitä MTT:n taimia pari oottamassa istutusta. 


Perhoangervosta vielä parempi kuva, yhen taimiston sivuilta kopsittu.


Siellä yks ainokainen punainen pilkku tuo väriä vihreän ja ruskean keskelle, ens vuonna vois olla jo vähä enemmän..


Leimurakkaus

Kynttilöitä on kans pitäny alkaa poltella, pari uutta lyhtyäki tuli hankittua. Pimenevien iltojen piristykseksi!