Rusovuohenkuusama – Diervilla sessilifolia
(rikblommigt getris)

Vuohenkuusamat peittävät maanpinnan täydellisesti sekä auringossa että varjossa. Lehdistön kevät- ja syysväri ovat koristeelliset. Keltaisia pikkukukkia puhkeaa heinäkuun alusta myöhäissyksyyn. Tämä laji on vuohenkuusamista tihein, tuuhein ja tasaisin; versot ovat jäykät ja pystyt.

Korkeus: 70 cm.
Lehdistö: Keväällä punaruskeat, syksyllä punaiset.
Kukinta: Vihertävänkeltaisina avautuvat pienet kukat muuttuvat lopulta keltaisiksi.
Kasvupaikka: Aurinko–varjo, kuiva–tuore, keskiravinteinen.
Vyöhykkeet: I–IV.
Taimiväli: 90 cm.
Leikkaus: Pensas nuorennetaan tarvittaessa alasleikkaamalla keväällä.

Netistä kopioitu kuvaus, tätä oon katellu jo kauan, kierrelly taimistoja ja kyselle..eikä ole löytnyt. Sundilta nyt viimein sain, tarjouspensaita ja vaan 3€ kpl, joten ei ollu paha investointi. Musta tämä on niin ihana, just tuon värinsä puolesta. Havujen väliin, lampun juurelle peittämään tuota rumaa lampun jalustaa. Korkeuskaan ei tule haittaamaan lamppua, joten on oiva valinta tähän. Ja havujen vieressä tuo ihana väri vielä oikein korostuu.


Taimet oli vanhoja, varmaanki just siks alennusmyynnissä. Juuristo oli tosi tiukalla kiepillä ja aivan liian pienessä purkissa. Mutta tämmösiä jos teille tulee eteen niin kannattaa ottaa terävä puukko käteen tai oksasakset niinku mulla vaan sattu olemaan, ja tehä pystyviillot 4 kohtaa juuristoon. Sillon pensas lähtee kasvattamaan juuria leikkuukohasta ulospäin, eikä hirtä itteään. Leikkaamattomat pensaat kiertää helposti juurta jatkossaki kiepille ja sitte ne kituu ja kärsii, tai jopa kuolee. Eli raakasti vaan, yhtään säälimättä. Leikkuu tekee hyvää!Ja nyt kun mennään näin syksyä, istutusleikkaukset kannattaa jättää kevääseen. Voipi olla että keväällä leikkaan nämä kokonaan alas ja alan odotella uutta kasvua. Nämäki on keskeltä jo melko risuisen näköisiä ja honteloita muutenkin..uudistus on ihan paikallaan! 


Ja nyt mä meen pihalle takas mellastaan, isäntä lähti katsastaan autoa, mummo kun sen kuuli, käski viedä lapset sinne ku oli kuulemma jo niin ikävä niitä. Ja minä vietänki ruhtinaallisen rauhallisen illan yksin kotona! 

Ois tässä vielä vähän iltapuhdetta...uunissa on tulet ja kinkku oottaa jääkaapissa paistamista...

Sekä tässä vielä muutama taimi istuttamista vailla...