Kävinpäs kampaajalla lyhentämässä hiuksiani, puolet lähti pituudesta pois ja aika kasa sitä leikattua hiusta tuli. Pyysin lähtiessäni hiukset sieltä lattialta mukaan ja niin se kampaaja vähä ihmetellen lakaisi ne mulle pussiin. Pienten selittelyjen jälkeen marssin kotiin.

Ja tottakai hyötykäyttöön ne nyt meni. Pussitin hiukset vanhoihin sukkahousuihin ja kävin sitomassa omenpauiden oksiin niitä pusseja. Hiuksissa on ihmisen haju, joka karkottaa jäniksiä ja hirviä pois...näin oon kuullu sanottavan ja osa todennutki sen ihan toimivaksi keinoksi, Joten nyt testataan! 

Testikaveriksi hankin pihakutsujen kautta Nassut pois -palloja. Nämä haisee omaankin nokkaan niin äkäselle että pää tuli kipeeksi. Semmonen vähän hyttysmyrkkymäinen tuoksu, jonka pitäs karkottaa niin hirvet, peurat, jänikset, myyrät yms. Näillä palloilla vaikutusalue on n. 25 neliöä ja kestää 1-3 vuotta. Että varmaan on pitempiaikasia mitä nuo hiukset..mut hiuksiahan tulee aina lisää.

Eli koivutisle nyt tuolla lumirajan alla maanpinnassa on myyriä varten, nämä pallot ja pussukat sidoin niin korkeelle että pitäs pysyä lumirajan yläpuolella koko talven. Keväälläpä nyt sitten näkee, miten nämä toimii. Ja verkkoja en siis laittanu ollenkaan, tarkotus oiski nyt löytää keinoja tuholaisia vastaan niin, ettei niitä verkkoja tarvis viritellä jatkossakaan. Se kun on vähän hankalaa ja tympiää hommaa!

Toinen omenapuurivin toiseen päähän, toinen toiseen päähän..ja väliä näillä on 10 metriä. Keskimmäisessä puussa ei ole mitään...katotaan pysyykö se koskemattomana, tai ylipäätään mikään.

Palaan keväällä aiheeseen...