Nyt alkas mulle jo tää vesisade riittämään, kolmatta päivää perätysten sitä jo tulee. No nyt sain uuden kamerankin hankittua, josko tällä pärjäis vähän aikaa. Ihan semmonen tää ei nyt ollukaan ku ajattelin/luulin, mutta koitetaan elää asian kans. cheeky

Havumuuri alkaa näyttään pikkuhiljaa jo Havumuurilta. Sinilaakakatajat ylettää jo maahan asti, Kääpiövuorimännyt ja Kääpiökatajatki alkaa olla jo hyvän kokoisia. Sammalleimu tuossa keskellä violetin sävyisenä alkaa kohta kukkia.Ja omenapuissa on ensimmäistä kertaa nuppuja ja paljon, ihanaa! Vihdoin ja viimein ois toiveissa saada omppuja syksyksi. Pirja, Lepaan meloni ja Rautatieomenapuu kaikki nupullaan, punakaneli on hitaampi tulemaan satoikään, siinä ei vielä näy. Puut on 3 vuotiaita, joten onki korkea aika tehdä se ensimmäinen sato.Särkyneissä sydämissä on ensimmäiset kukat auki. Pikkasen pakkanen pääsi näitä purasemaan, latvat roikkui pari päivää, mutta onneks nousi siitä lähes ennalleen. Ei kovin kovaa yöhallaa kuitenkaan meillä pitänyt.Tulppaanit on nyt kaikki auenneet. Piparmintturaitaisetkin jaksaa vielä kukkia, vaikka on istutettu 4 vuotta sitten. Näiden kohdalla ei pidä paikkaansa se että tulppaanit ei kukkis uudestaan...eikä kyllä muidenkaan. Kun maa on hyvää, lannoitukset ja muut kohdillaan niin kyllä ne kukkii uudestaankin. En myöskään ole koskaan kaivanut näitä ylös maasta, kukittuaan annan niiden lakastu itsekseen, kuivuneet lehdet ja varret vaan keräilen myöhemmin kesällä pois.Hopeatäpläpeippi on myös komeimmillaan nyt.Herneet ja retiisit on itäneet hyvin...herneet on kesässä ihan parasta! smiley Ja herneet on ihan kuivattua luomutuotettua pussihernettä kaupan hyllyltä, ei mitään "pikku pussi siementä". Näitä oon laittanu ennenkin ja minusta tää on parasta, itää hyvin ja kasvaa hyvin, pysyy pystyssäkin ilman tukea ja tekee hyviä palkoja.Mansikkamaalla alkaa kohta kukinta. Ensimmäiset nuput oli jo pikkusen auenneet, kun yöpakkaset tuli. Täällä alapihalla pakkanen käy aina kovimmillaan, joten se nyt sitten näkyy. Vaikka nuput ei ole täysin auki olleetkaan, keskustat on menny osittain jo mustaksi. Liian kylmää siis.. Mutta onneksi vielä on suurin kukinta-aika edessä, ei ole koko sato menetetty.
Purppuratuomi ei jaksanu tänä vuonna kukkia juurikaan, ainoastaan nämä 4 kukkaterttua siihen tuli. Jospa sitten ens vuonna olis enemmän. Tämä on näköjään vähän kirvoille arka, monta kertaa viime kesänäkin ruiskuttelin tätä nokkoskäytteellä. Nyt oon keväällä aiemmin ruiskuttanu sen Garbon Kickillä (luomuhyväksytty torjunta-aine punkkeja ja härmää vastaan), kun huomasin että kirvojen munia oli oksissa. Toistaseksi kirvat ei ole päässeet valtaan, joten kahtotaanpa oliko ruiskutuksesta apua. Voipi olla kyllä vähän ravinnepuutostakin, pitäs laittaa lisälantaa tälle erikseen.Pilvikirsikat on lähes täydessä kukassaan, yksikin lämmin ja aurinkoinen päivä sais kaikki kukat puhkeamaan. Niin kaunis!
Ja sen juurella pikkuisia helmililjoja...Pilaripelakuut kärsi myös sen yhden yön pakkasista jonkun verran. Ei onneks kokonaan paleltunu, mut vähän meni lehdet lurpalleen. Sateista huolimatta jaksaa sitkeesti aukoa nuppuja... joita onki kyllä ihan useampia. Toivotaan nyt vaan taas sitä aurinkoa!Ja ois tässä vielä urakkaa.. kun tietäis minne laittaa... en enää muista miksi oon nämä tilannu laugh Jotta näillä mennään.