Toivon mukaan nämä kaikki saisin nyt kuntoon, ainakin melkein.

sulkapallokentän yläreunan kivimuuri, tulee molemmin puolin portaita... jotta saa välillä istuskella ja levähtää...sen reunalle havuja, koristeheiniä, ehkä pari tuijaa yms, jolla vois sulauttaa tuon kentän reunuksineen tuohon ympäröivään luontoon. Käytävän reunalle, metsän puolelle haaveissa olis alppiruusuja ja muita happaman maan kasveja..ehkä joku kukkiva pikkupuu, pihlaja, pivikirsikka, tuomi tms..sekä tuo käytävä pitää reunustaa jollain..kivillä oon nyt aloittanu tuota, ehkä jatkan sillä loppuun. Tai upotetaan niitä vanhoja hirsiä tännekin, mitä on kasvimaan reunallakin.

Ja pihasauna ehdottomasti pitää saada, oikein kunnon sauna, puukiukaalla, eikä suihkua missään tapauksessa, vaikka isäntä kovasti sitä yrittää..mut käyköön sisällä suihkussa jos haluaa. Semmonen vanhanaikainen, tunnelmallinen mökkeröinen.. sitä nyt ehkä ei vielä ens kesänä saada, mut joskus joka tapauksessa..

Tässä kuvassa pihasaunan paikka näkyy tuolla hiekkalaatikon takana, metsässä kuusten keskellä, minne tuon kuvassa näkyvän kuusen varjo lankeaa..

 

Tänne metsän puolelle, hiekkalaatikon taakse, vasemmalle haluaisin joskus saada sellaisen varjoisan ja rehevän metsäpuutarhan, valkokukkaisia kukkia, maanpeitekasveja, esim. pikkutalviota, sormivaleangervoa, isommista tuijia, katajia, töyhtöangervoa... Nyt tuossa on tuollainen traktorilla ajettava leveä aukko, eli käytävä, sitä pitää kaventaa kunhan saadaan se pihasauna paikoilleen..ehkä tuollainen samanlainen hiekkakäytävä, mönkijän levyinen..mutkitteleva tietenkin.

Tosin siis koko tuo hiekkalaatikon ympäristö on siistimistä vailla..ei ole siihen vielä ehtiny keskittyä yhtään. Leikkimökki tulee tuohon sähköpaalun taakse, kun saadaan se haettua se tuolta 30 km päästä..

Tässä kuvassa sama metsän laita vähän ylempää..eli jatkuu tämän kukkapenkin takaa autotallille asti..likakaivojen kannet on tuossa nauhusten takana, nekin pitäs naamoida vähän piiloon..

Joten kyllä täällä vielä tekemistä riittää..eikä lopu varmasti vielä ens kesänäkään.. Taidan olla vähä semmonen täydellisyyden tavoittelija..mut kun jo näin paljon oon saanu aikaan, niin miks nyt en sitte näitä sais tehtyä..  

Lisäksi vielä tähän itkumuurin kaaren sisään nurmikolle,suunnilleen tuohon kohtaan missä näkyy kiikun ja kasvihuoneen kattoja, aion tehdä jonkilaisen istutusryhmän..vielä en ole keksinyt oikein kunnolla mitä siihen laittaisin, mut jotain se vaatii..on liian tyhjän/aution näköinen nyt.. mut nytpä tässä on aikaa suunnitella ja haaveilla..tarvii kaivaa nuo vanhat puutarhalehdet ja lueskella niitä ja etsiä ideoita..kesälläpä sit laittelen tänne kuvia työvaiheista ja lopputuloksista mitä saan aikaseksi..