...edistyy tuo metsäpuutarhakin. Nuo kaks hirttä mitkä tervasin, sain nyt laitettua tuonne käytävän reunaan. Kivan näköisiä, tuoksuu hyvälle, ainaki vielä. Alppiruusu reunalle, yks jouluruusu siihen viereen. En tiiä kyllä yhtään minkälainen maa jouluruusuille pitäs olla, ei jaksanu lähteä tuolta kesken töiden tarkistaan. No katotaan kuin käy, pari tainta on vielä istuttamatta, pitää perehtyä niihin tarkemmin.  Pohjamaan jyrsin taas niin syvälle ku sain jyrsittyä, aika hiekkapitoista tuo maa on tuossa joten kippasin pari kottikärryllistä tuota turpeista muraa siihen sekaan. Mukavan kuohkea, hiekansekainen turvetta siinä nyt on, n. puolen metrin kerros. Ph ainaki on matala, luulis alppiruusun siinä viihtyvän. Ainut mikä tuossa paikassa mietityttää on keväthallat, jotka tahtoo iskeä joka vuosi. Aika hallanarka näyttää olevan tuo takapiha, kun on niin paljon matalammalla kuin etupiha.Kivien väliin sammalleimua, irtos alku ku ruohosin kivikkopenkkiä, ei raski heittää hukkaan. Väristä en nyt tiiä, ehkä valkonen? Sittenpä sen ens vuonna näkee. Kivien alla suodatinkagas, sen päällä muutama sentti mursketta ihan vaan kankaan piilottamiseksi, ja siinä sitten kivet. Vain tuossa keskellä kolossa pari lapiollista multaa.


Siihen pitäs vielä kaivaa vähän pintaa pois, aikomus olis tehä vielä raparperilehtilaattoja muutama lisää ja yks kukka tähänki...mukulakiveä ku löytyy! Aivan mahottoman kivinen tuo pohjamaa, kaikki nämä kuvassa näkyvät kivet on noussu tuosta. Tarttee käyttää kaivuria taas apuna, jyrsin ei pysty näin kiviseen maahan ja lapiolla menis viikko tuon kaivamiseen. Että sitä ootellessa...Taimet on seissy purkeissa koko kesän, yks on kuollut, mutta muut vielä hengissä. Pitäs aika vikkelästi saada ne maahan juurtumaan.


Saunan paikka tuon ison kiven takana, metsäpuutarha tulee jatkumaan tuonne vasemmalle hiekkalaatikon taakse sitten joskus. Tämmöstä täällä tänään.