Vettähän tuo taas sataa..tihkuttaa niin tiheeseen että pian kyllä kastuu jos ulos menee. ja nytpä olikin sitten oikein hyvä ilma levittää nuo syyslannoitteet. Kosteaan maahan kun ne nakkelee niin äkkiä liukenee sieltä kasvien käyttöön. Elokuun aikana kait ne pitäis joutua laittamaankin.

Syyslannoitteessahan ei saa olla typpeä ollenkaan, joten kanankakat joutaa heittää varastoon nurkkaan odottamaan ensi kesää. Syyslannoitteissa on siis pääasiassa vain Fosforia ja kaliumia.. Kalium toimii kasveissa ns. pakkasnesteenä ja parantaa näin talvehtimista, sekä auttaa syksyllä kasveja tuleentumaan oikeaan aikaan. Fosfori puolestaan edesauttaa ensi kesän kukka-aiheiden kehittymistä, ja sitä kautta vaikuttaa suoraan kukintaa, ja sadon määrään hyötykasveilla. 

Pikkuveljen avustuksella siis kiersimme pihan, pensaiden ja puiden juurille tehtiin 2-3cm levyiset, 30 cm syvät kolot, jotka täytettiin noilla lannoiterakeilla lähes pintaan ja peitettiin mullalla. Muuten nurmikoille ja perennapenkkeihin nakkelin vaan summissa, suunnilleen joka kohtaan. Ja rikkaruohotki kannattaa kitkeä viimeistään tässä vaiheessa, ettei ne ole siellä hyödyntämässä lannoitteita..mulla siellä olis vielä pari penkkiä ruohousta vaille..joten jos tutuissa löytyy innokkaita ruohoajia, tänne saa tulla talkoisiin. 

Laitetaanpa tähän vielä kuvaa tuolta ruusupuskien välistä..vaikka kait kaikki nyt osaa lannoterakeet maahan kaataa.