Viimeinki sain kylvötyöt tehtyä! 60 kennoon siemeniä kylvin, suurimpaan osaan vain yhden, ruohosipulia laitoin useamman samaan kuoppaan.

Siinä siis itämässä Paprikaa, kahta eri sorttia, biodynaamisia siemeniä, kun en luomua löytänyt enää mistään.

Tomaattia 3 eri lajiketta, yks niistä luomulajike.

Kirsikkatomaattia kahta lajiketta,

kurkkua 3 lajiketta, niistä yks tavanomaista, yks luomukurkkua ja yks luomu avomaan kurkkua.

Lisäksi tuota ruohosipulia, köynnöskrassia ja vesimelonia.

Jos sitä näillä sais kasvihuoneen täyteen, toivotaan että edes puolet näistä itäis ja onnistuis kasvussaan, on siinä muutama särkymävaraa, en ihan noin paljoa saa mahtumaan. Saunaan vein nämä ensin itämään, siellä lämpöä on vähän enemmän mitä muualla. Eikä ne tarvi tässä vaiheessa vielä valoakaan niin..

Kylvömulta on hyvä sekoittaa erikseen tasaiseksi jossain astiassa ja kastella valmiiksi. Silloin tuo kosteuski on kaikista helpoiten määriteltävissä. Kun ottaa multaa nyrkkiin, puristettaessa siitä pitäisi irrota pari tippaa vettä. Eli ei saa olla litimärkää! Ja kastella ei tosiaan tarvi juurikaan tuon kylvön jälkeen, jatkossa kosteudesta huolehditaan sumuttamalla kylvöksiä päivittäin. Liian märkä multa saattaa estää itämisen, aiheuttaa hometta ja tiivistää liikaa. Myös taimipoltteen riski kasvaa, jos multa on koko ajan liian märkää.

 

Ja tällaisen häkkyrän tilasin anttilasta, ns. minikasvihuone sisälle, 4 kerrokseen menee nuo taimet, niin ei vie pöytätilaa. Tyhjillään on nököttäny tuossa pari viikkoa, että lapset tottui, toivotaan että antavat sen olla nyt rauhassa. Tosin ei kyllä montaa kertaa ole tarvinnu komentaa, muutako tuota isäntää ku se meinas heittää tuon takaterassille... Siinä pahin vahdittava... no eihän tuo mikään kaunis ole, mutta ajaa asiansa! Ja eipä sitä tarvi katella ku toukokuulle asti vaan. Sitten saa siirtää taimet kasvihuoneeseen.

 

Tästä se uusi kasvukausi taas alkaa! Iloista kevättä kaikille!