Tähän kirjoitteluun näköjään jää koukkuun!   Asiaa olisi vaikka ja kuinka..onhan noita kuviakin kertynyt kolmen vuoden aikana melko reilusti.  Ajattelin tähän nyt koota kuvia kaikista erilaisista kivista mitä on koottu tuonne pihaa koristamaan. Ihan siis luonnosta kerättyjä. Kivistä kun tykkään niin niitähän sitten löytyy joka puolelta.

Alla kuvassa pellolta löydetty n. puoli metria halkaisijaltaan oleva kivi. Erikoinen pinta siinä ainakin on, en tiiä liekkö joku meteoriitti vai miten siitä tuollainen on tullut. Mutta pääsi etupihan muurikivillä korotetun penkin keskelle koristeeksi.

 

Seuraavan kuvan ison "hiidenkiven" appiukko kerran toi pihalle. Joten päätettiin nostaa se kivikkopenkin keskelle pystyyn ja istutettiin viereen metsästä sattumalta löytynyt sembramänty. Mäntykin siirrettiin tuohon lähes keskellä kesää ja hyvin on lähtenyt kasvamaan ja selvisi talvenkin yli hienosti. Kiven toisella puolen kasvaa lumipalloheisiä, edessä keijuangervoa, sekä ympärillä muutama kääpiövuorimänty, isorikkoa, keltamaksaruohoa, ketoneilikkaa, mongolianmaksaruohoa, päivänliljaa 'crimson pirate' ja 'pandoras box', jotain sinistä tutulta saatua saksan- tai tarhakurjenmiekkaa ja taustalla  norjanangervo. 

 

Tämä iso ja tasainen "pöytäkivi" löytyi tonttia raivattaessa ja laitettiin tietenkin talteen ja tätä nykyä se on lasten hiekkalaatikon vieressä toimittamassa leikkipöydän virkaa.

 

Kiviä kannattaa suosia muutenkin. Ne varaa paljon lämpöa ja kasvit viihtyvät hyvin niiden vierellä. Ja onhan ne niin hienoja muutenkin! Luonnonkivillä pystyy myös luomaan persooallisia ja oman näköisiä ratkaisuja pihalle. Itse en ole ollenkaan ihastunut tähän nykyajan moderniin ja persoonattomaan, helposti luotavaan tyyliin, jota esim. asuntomessualueen pihoilla näkee. Kaikki niin samannäköistä, tasapaksua, suoraviivaista... jotenkin niin tylsää! Mutta makunsa kullakin..voihan se olla että joku ei voi sietää tällasta pihaa kuin meillä on.

Siinä kevätkirjotähti