Nyt mä vähän poikkean tavallisesta puutarhailusta, sen verran on alkanu huolestuttaan tää maailmanmeno..

Nythän nuo meinaavat Suomeenkin tuoda ensimmäisen geenimuunnellun kasvin, Amflora - perunan Tosin ei elintarvikekäyttöön, vaan tuonne teollisuuspuolelle. Mutta sitten on kyllä enää ajan kysymys kuinka kauan Suomessakaan voi enää viljellä puhdasgeenistä perunaa! Tai ylipäätään mitään "puhtaita" viljelykasveja. Muuntogeenit on semmosia että ne voi hyppiä luonnossa toisiin kasveihin, levitä mm. tuulen ja koneiden mukana.

Vaikka ne nyt lupaa ja meinaa ettei tuo muuntogeeni muualle pääsis leviämään suojavyöhykkeitä ja määräyksiä noudattamalla, niin ei sitä mikään voi varmaksi sanoa. Niin paljon on esimerkkejä tuolta maailmalta, että eipä ne suunnitelmat menny niinku piti! Käykääpä lukemassa täältä eräs opinnäytetyö  GEENITEKNISESTI MUUNNETTUJEN RAVINTOKASVIEN VILJELYN YMPÄRISTÖVAIKUTUS , tuon melko loppupuolella luvussa 5 on aika järkyttäviä esimerkkejä luonnon saastumisesta, yms ongelmista.

Kaiken tuon takana on tällainen monikansallinen yhtymä nimeltä Monsanto. Se on luonut mm. rikkakasvimyrkyn Round up:n joka on varmasti melko monelle tuttu juttu! Minäkin tyhmä sitä viime kesänä käytin, vaan nyt loppu se homma ainakin mun osalta! Monsanto on 2 kertaa tuomittu sakkoihin tän round up: n kohdalla valheellisesta markkinoinnista. Ei niille ihmisten terveys tai luonnon puhtaus merkitse mitään, kunhan saavat paljon rahaa ja valtaa.

                 

Ainoastaan luomutuotteet ja kotimaiset vihannekset, viljelykasvit on tällä hetkellä sellaisia, joista voi olla varma ettei niiden kasvatuksessa ole käytetty geenimuunneltuja organismeja.

Raikaswebissä tiivistettiin aika hyvin, mitä tuosta gm viljelystä seuraa

- Entistä vastustuskykyisempia rikkaruohoja ja tuholaisia

- sen seurauksena joudutaan käyttämään tuholais- ja rikkaruohomyrkkyjä entistä enemmän

- sen seurauksena viljelijöiden kulut kasvaa ja kuluttajahinnat nousee

- joka taas johtaa samaan ongelmaa kuin alkujaan olikin, ruokapula maailmalla pahenee!

Ja näitä asioita me käytiin kyllä jo koulussa aikanaan jonku verran läpi..ja aina oon sen tienny ettei geenimuuntelu ole hyvästä..tosin koskaan ennen en ole tajunnut kuin valtavat riskit siinä todellisuudessa on! Esim. nyt tämä geenimuunneltu soija, jota syötetään osittain jo nyt suomessa eläinten rehuksi, on tehty tuolle round up myrkylle vastustuskykyiseksi, joten peltoja voidaan myrkyttää koko kasvukauden ajan. Round up:n on tutkitusti todistettu aiheuttavan pitkällä aikavälillä soluihin muutoksia jotka johtavat syöpään.. Ei hyvältä kuulosta ei! Ja vieläpä jos sitä käytetään omassa puutarhassa niin huhheijaa! En kyllä enää siihen aineeseen koske! 

Tosin meidän tilalla ei käytetä gm-soijaa ja omaa lihaa voidaan siis "syödä surutta", mutta eipä sitä tuonne kauppaan mitenkään erotella, minkä lihan kasvatukseen (poikkeuksena luomuliha) on käytetty gm soijaa ja minkä ei! Ja mieluummin sitä ostas semmosta lihaa, jonka tietäs olevan gm-vapaata, täältä kun ei saa edes luomua. Tuohon lihojen pakkausmerkintään pitäisi kyllä siltä osin saada muutos!

Nyt te jotka asiasta ootte tietosia, kiinnostuneita ja vaikka ette tietäskään niin pitäs tehä jotai..laittakaa palautetta tuonne lihataloille, kansanedustajille, mihin vaan keksitte. Kun vielä voi vaikuttaa siihen tuleeko tämä kaikki Suomeen..vuoden päästä voi olla jo myöhästä. Monsanton tavoitteena on olla koko maailman valtias ruuantuotannossa, omilla keinoillaan ja vaikuttimillaan. Ne patentoi kaiken omistamansa ja pakottaa tällä keinolla viljelijät valtaansa. Sen jälkeen on kyllä Suomalainen, puhdas ruoka mennyttä jos monsanto lonkeronsa tännekin saa ulotettua! Eduskuntavaaleissakin voi ottaa tuon huomioon ja äänestää sitä joka vastustaa geenimuuntelua! 

Tämä on sen verran vakava asia jota ei voi ohittaa olankohautuksella!  Ja mm. Valio on julistautunut gmo-vapaaksi, joten sekin lienee kertonee, ettei tämä ole mitään turhanpäiväistä hössötystä.