Kävin tosiaan siskoni avustuksella Kinnulassa pitämässä kutsut, ja kun lunttilappu jäi kotiin niin väärinhän minä käskin ihmisten kalkita kukkapenkkejä!  Muistelin että 20 kg kalkkia pitäs laittaa kuutiolle, mut eihän se niin menny, ku se määrä oli aarille eli 10 * 10 m aluelle, nurmikonperustamisvaiheessa laitettava määrä. Kukkapenkkiin kuutiolle riittää siis kymmenesosa tuosta, eli 1-2 kg, riippuen nyt maalajista. Turvepitoista maata joutuu kalkitsemaan enemmän, koska se on happamampaa. Ja kyse oli siis jauhemaisesta dolomiittikalkista, rakeiselle puutarhakalkille on omat ohjeensa säkin kyljessä!

Toivottavasti nyt kukaan ei laita puolta säkkiä kalkkia kukkapenkkiin...ja te jotka sieltä täällä käytte lukemassa, välittäisittekö tietoa eteenpäinki, kiitos!

Ei pitäs luottaa muistiin...

Raparperi kasvaa vauhdilla, nyt pitäs kiireesti saada valettua niitä lehtilaattoja. Ja kun kerranki täälläki sataa vettä, ainaki vähä, olis ihan hyvä ilma valaa ne laatat, niin ne ei kuivuis liian nopeesti. Tosin aiempaa kokemusta ei niistä ole, mut pitää yrittää ainaki.