Katteita pitäs ja kannattas suosia enemmänki. Varsinki isolla pihalla tämä rikkaruohoja vastaan taistelu on aika työlästä, nytki ois kaks penkkiä ihan kamalassa kunnossa, vaan ku ei repiä joka paikkaan. Lisäksi katteet pitää maanpinnan kuohkeana ja kosteana, vähentää mullan kulkeutumista sateella penkistä pois ja suojaa talvella juuristoa. Paljas maa on aina huonompi vaihtoehto, oli se kate sitten mikä hyvänsä. Pieneliöt ja madotki tykkää. Ja mieluummin katteita ku myrkkyjä!

No tulevaisuudessa työtakkaa vähentämään levittelin taas paksun kerroksia sanomalehtiä Japaninmarjakuusen juurelle, siihen pähkinän värinen koristekate (tällä kertaa) päälle. Tuo oma puuhake alkaa jo vähä tympiä, ihan kiva saada pikkusen muutaki väriä. Myös kivien alla on sanomalehteä, ettei ihan heti tuu rikkaruohot läpi. Tosin maa on tässä aika hapanta, joten ei siinä kovin helpolla rikat kasvakaan.

Japaninmarjakuusi läheltä

 

Toinen alppiruusuni sai taas sammallpeitteen juuristolleen. Paksun kerroksen sammalta ja varpuja juurinen kaivoin metsästä ja siirsin tähän. Samoin Kanadanatsalealle. Ja sammalta jos siirtää, pitää sen tuleva kasvualusta olla hapanta, turpeen ja hiekan sekoitusta. Tässä maa on metsänpohjaa, johon oon sekoittanu turpeista muraa. Luulis kasvavan? Sammal tällä paikalla on viihtyny alunperinkin ennen mylläämistä.

Sininata ja kuunlija sai hakekatteen.