Tänään paisto aurinko, ikkunasta katottuna näytti niin mukavalta ilmalta mutta kun pääsi ovesta ulos niin sai kyllä pitää hatusta kiinni, ihan mahoton tuuli löi vastaan. Silti nyt piti käydä pari kukkapenkkiä siivoomassa, heti tulee ihan erilainen olo, kun pääsee tuonne ulos töihin!   Osan kukkavarsista keräsin pois, lehdet jätin tuonne penkkiin maatumaan. Siinäpä ne ravinteet menee kiertoon, kun ei kaikkia sieltä kerää pois. Kukkavarretkin olis voinu silputa perennojen juurille, mutta tuo tuuli ois kyllä vieny ne mennessään, niin en jaksanu alkaa silppuamaan. Pistettiin roskat ja talvisuojana olleet havut yhteen kasaan ja tehtiin pääsiäiskokko niistä. Lumetki katos nyt kokonaan, eipä enää oikeastaan missään ole lunta ja alkaa pihaki olla ihan kohtuu kuiva.

 

Sieltä kurkistelee Tarhapioni ´alba plena´, kovasti kyllä jännäsin miten käy, kun viime kesänä siitä kuoli kaikki lehdet ennen aikojaan, melkein heti istutuksen jälkeen. Mukava yllätys oli, kun tuo sittenkin tuolta jaksaa nousta. Näiden paikka siis on tuossa omenapuu rinteessä, lamoherukoiden välissö.

 

 

Tuija R:ltä sain vinkin hyvästä kuvankäsittelyohjelmasta. Tällasta oon katellu jo varmaan puoli vuotta ja montaa erilaista ohjelmaa kokeillu, nyt sitte viimeinki saa helposti muokattua kuvia haluttuun muotoon! Kiitos Tuijalle!  Ja kun on vielä Suomenkielinen ohjelma, niin sitä parempi, mun kielitaito on lievästi sanottuna umpiruosteessa.. Elämää nousee joka puolelta, tänä keväänä vois olla odotettavissa vähän enemmän sipulikukkia kuin viime vuonna..pari sataa sipulia tais tulla istutettua syksyllä ympäri pihaa. Vielä ei kukkia näy, mutta jos ilmat suosii niin ehkä jo viikon päästä näkyy...

 Tässä mun toinen puupioni, Pionien Kodista tilattu, Ja nyt minä onneton oon hukannu siitä sen lapun, enkä enää muista mikä se oli! Vaikka onkai se tänne blogin arkistoon jonnekin laitettu ylös. Vaan kovasti tekee uusia silmuja, ihanaa!!! Jospa se vielä kukkiski joskus. Ilman minkäänlaista talvisuojausta se tuolla oli, tosin lunta nyt oli niin paljon ettei siitä näkyny oksan päätäkään, varmaan se jo suojannut sitä ihan tarpeeksi. 


Kasvimaan ympärillä, hirsien reunassa kasvaa taikinamarjaa. Sitä oon aikonu nyt leikkaamalla ohjailla ja muotoilla siitä semmonen neliskanttinen pieni pensasaita tähän nurkkaan. Puksipuuta tähän ensin haaveilin, mutta ei se täällä taida menestyä yrittämälläkään niin meinaan kokeilla voiko taikinamarja korvata sen. Taikinamarjan vieressä toisella puolen kasvaa siperialainen karhunvadelma, kasvussa näyttää olevan sekin.

Pari viikkoa eteenpäin, niin vihertää jo kovasti. Nyt tämä kevät on kyllä edenny ihan hirveetä vauhtia, tai ainaki se siltä tuntuu. Toivottavasti nyt ei tule liian lämmin keväästä, ettei tarvis kasvien ottaa takapakkia hallojen takia. Viime vuonna keväthallat vei omenapuista kukkanuput ja koivutki tais vähän kärsiä. Ainaki yks sammakkomies povaa kylmää mutta kuivaa kevättä ja ainaki hänen tähän astiset ennustukset on menny kyllä aika nappiin...joten nähtäväksi jää.

 

Kiitos vielä kaikille vierailijoille ja kommentoijille! Musta on aina niin mukava lukea teidän kommentteja ja seurata kävijöiden määrää. 10000 vierailijan rajakin meni rikki, en olis syksyllä blogia aloittaessani uskonu millään, että täälläkin vois käydä näinki pian niin paljon ihmisiä kuin nyt käy! Te kaikki lukijat teette kyllä tästä kirjoittamisesta kaksin verroin mukavampaa, on joku tarkotus miksi kirjoittaa! 

Joten kiitos ja tervetuloa toistekin!