Syksyhän tuo tuli. Niin jo tippuu lehdet puista, meinaa jo valmiiksi tympästä kun taas on niin pitkä aika ens kesään.. kesäihminen ku oon niin minkäs tekee. Jotenki välillä tämä syksy niin masentaa..ainaki nyt ku on niin kylmää ja märkää, paistas edes aurinko! Mut pitää yrittää näitä kesän aurinkoisia kuvia katella ja haaveilla..kait se kesä sieltä taas joskus tulee.

Hansaruusu ( Rosa rugosa ´Hansa´) olis tässä kuvassa. Toissa kesänä sain tädiltäni pienen pienen alun hänen ruusupuskan juurelta. Nyt keväällä leikkasin tämän n. 20 cm tapille, ihan sen takia että, sais sen haaromaan paremmin ja kasvoihan tuo. Hyvään maahan päästyään  näyttää olevan suhteellisen nopeakasvuinen ja kukkii kovasti. Tämähän on sen perinteisen kurtturuusun kerrottukukkainen muoto..pikkusen vaativampi on maan suhteen kuitenkin. Tykkää paksusta multamaasta, lämpimästä kasvupaikasta. Ja paahteessakin menestyy näköjään hyvin, kun vain on tuota multaa tarpeeksi. Ja tässä muurin reunassa se mullan syvyys on lähes metrin luokkaa. Korkeutta nyt pensaalla lähes metri ja n. 2m se tulee täysikasvuisena olemaan.

Ruusuista mä tykkään jo sen tuoksunki takia. Ja muistan kyllä on ihan pienenä keränneeni mummolan pihalta hansaruusun kukkien terälehtiä ja laitoin vesiastiaan ja tein muka hajuvettä niistä. olisko jopa tämän ruusupuskan emokasvista kyse..sieltähän tämäki alkujaan siis on.