Alko nämä taimet venymään jo niin pitkäksi että piti osa koulia omiin purkkeihin. Kasvihuoneeseen olin onneksi säilöny viime kesäsiä ruukkuja, joten ei tarvinnu niitä hakea kaupasta.


 

Kurkut varsinkin venähti heti kunnolla, ois pitäny saada koulittua ne niin että sirkkalehdet jäis lähes mullan pintaan, mutta nyt nuo varret on kyllä niin pitkiä että olis ollu ihan mahoton saada niitä niin. Vain tämä yks jäi vähän lyhkäsemmäksi.

 


 

Kaikille taimille käytän edelleen sitä luonnonmukaista kylvö- ja taimimultaa. Lannoitteeksi teen lantapatterin ruukun reunaan. Eli kahden sormen levyinen kolo, pohjaan asti ja sinne pari ruokalusikallista Biolanin kanankakka-merilevä raetta.

Ihan mullan pintaan asti sitä ei kannata laittaa, vaan jättää noin sentin vajaaksi sen kolon ja peittää mullalla umpeen. Ei tuu hajuhaittoja tällä tavalla. Kasvit saa näin tarvitsemansa lannoitteet siihen asti kun on aika istuttaa ne kasvihuoneeseen. Ei tarvi kasteluveden mukaan läträtä lannoitetta, musta tää on helppo tapa lannoittaa.

Kurkuissakin on jo ihan oikean näköisiä lehtiä, tosin vielä minikokoisia verrattuna siihen, mitä ne tulee olemaan.

 

Myös krassit sai kanankakkaa, tosin paljon vähemmän kuin kurkut, en uskaltanu niille kovin laittaa, etteivät villiinny ihan liikaa kasvamaan.

Siinä ne mun kasvatit nyt on sievässä rivissä pianon päällä. Muut koristukset sai nyt väistyä näiden tieltä. Tuo sininen pallo tuolla päädyssä on ilmankostuttaja, jospa ei nyt olis liika kuivaa täällä sisällä. Lämpö kyllä riittää, mut tuo kosteus voi olla liian alhanen...tosin sumuttelen niitä kyllä useamman kerran päivässä.

 

Tomaatit ja paprikat saa vielä vähän kasvaa, ennenku koulin niitä.

Ruohosipulikin itää näköjään, sitä on kyllä joku vähän moittinut ettei taho onnistua, mutta kyllähän tuo näkyy nousevan.

Viime vuotiset vesimelonin siemenetkin iti, 6 kylvin ja 5 niistä nousi. Josko tänä vuonna sit onnistais se kasvatuskin vähä paremmin ku viime kesänä. Tosin liian pitkiksi on päässyt nuokin, mut loppu purkit kesken niin jää niiden koulinta nyt toiseen kertaan...