Olipa taas mukava päivä. Illalla pihatöiden päätteeksi piti tehdä vielä kuvauskierros, jotenkin tuo hämärä ja sumu on niin ihanaa, ei malttais mennä sisälle ollenkaan.Kiikussakin tuli vaihteeksi istuttua ja nautittua hiljaisuudesta ja rauhasta. Lapset ja isäntä oli pois kotoa, joten sain hengähtää yksinäni pari tuntia. smileyNauhuksia ostin taas lisää. Ruusupenkistä lähti yks Juhannusruusu tuttavani pihalle, joten sen tilalle halusin hankkia jotain syksyllä kukkivaa. Siihen tuli nyt Kuljunnauhus, joka on lähtöisin Pyhäjärveltä Kuljun taimistolta. Tarttui päivällä mukaan, kun tavattiin vielä pihakutsujen esittelijöiden kans porukalla ja käytiin, yllätys yllätys Haapavedellä taimiostoksilla. winkTänä kesänä on kyllä kaikki rehevöityny ihan valtavasti tuon ainaisen vesisateen takia. Pensaat ja puut kasvaa ihan silmissä...Kesäkukatkin on nyt alkaneet kunnolla kukkia, muutamien lämpimien päivien ansiosta. Osa näistä on jopa pihakutsuilta tulleita palautuksia, jotka alkuun olivat tosi ruippanoita mutta lähtivät kuitenkin hyvään kasvuun ja kukkii komeasti. smiley Aina ei kannata säikähtää kasvien rupsahtanutta ulkonäköä vaan katsoa ennemmin taimien juuristoa. Mikäli juuret on kunnossa, ei ole hätää. Tosin eihän myytävät taimet saa olla huonoja, että ihan syystä kyllä palautettu. Mut mm. pelargoniat toimitettiin liian suurina ja ne ei kestäny kuljetuksia ja rupsahti osittain sen takia. No nyt on ainaki mulla kukkia cheeky

Amppelissa Verenpisara Bella Rosella, parvekelaatikossa kerrottua Ahkeraliisaa, keskellä vaaleanpunainen pilaripelargonia, joka on kyllä tosi nätti. Oikealla krasseja ja Pelargoneja.Köynnösporttiin vaihdoin taas eri kasvin. Kahta punaista köynnösruusua tässä oon yrittäny kasvattaa, vaan eipä ne oikein jaksa nousta. Joten nyt tuossa on joku kärhö ilmeisestikin. Oon niin harvapää ollut, että lappu on jälleen hukassa, eikä tullut viime kesänä kirjoitettua ylös, että mikä tämä on. Mutta talvehti kuitenkin hyvin ja kukkii sievästi.
Jos joku osaa kertoa tälle nimen, niin kiitän! smiley Oikean puoleisessa kuvassa salama vääristi värin, keskellä oikean värinen.


Ja toiveissa ois saada myös karhunvatukkaa! Ainakin raakileita on paljon, joten jos ilmat lämpenis edes vähän, niin ehtis ehkä kypsyäkin. Lehdet muistuttaa himpun verran hevoskastanjaa, ainaki näin alhaalta päin katottuna. Hieno! Kasvuvauhti on ihan valtava, tekee uusia juurivesoja kyllä pilvinpimein...niitä oon leikelly ison kasan taas pois, ettei leviäis sille kuulumattomille paikoille. Kahtotaas kuin tän kans pärjään jatkossa. laughPioniunikkoja, sade painanut päät alas, niinkuin nekin itkis tätä kurjaa ilmaa... kesää ikävä!