Nyt ei jotenkin ole jaksanut istua koneella, eikä kyllä kovin ole ollut aihettakaan kirjotella, eli voipi olla vähän hiljaisempaa täällä nyt ennenkuin tuo kevät tulee.

Uunissa on tulet, pitäs alkaa leipomaan. Spelt-vehnää nyt kokeilen, tuli ainakin hyviä pullia siitä, kun viime viikolla tein. Ei juurikaan tavallisesta vehnästä erota. Ja on terveellisempää.  Tänään vuorossa sämpylät.

Eilen kävin kirpparilla, sieltä mukaani lähti pesupähkinöitä! Näitä oon miettiny jo pitkään, mut ei vaan ole saaut aikaseksi ostettua. Nyt sitten pyörii jo kolmas koneellinen pyykkiä pesupähkinöiden kans, ja puhdasta tulee!

Ennenkuin alkaa näitä käyttämään, pitää kone puhdistaa sitruunahapolla. Eli pesuaine lokeroon vain 100 sitruunahappoa jauheena, kone 90 asteen pesulle yksin pyörimään. Tuon jälkeen vielä kerran pesu tyhjänä pesuaineella, joka sitten vie mennessään kaiken mömmön mitä koneeseen on vuosien aikana kertyny. Ja sinne meni kuulkaa paha hajukin, mistä on kärsitty jo pitkään. SItruunahappoa saa apteekista, ei maksa kuin muutaman euron tuo pussi.

Illalla laitoin koneellisen pyykkiä pyörimään, pesupähkinät laitoin rintaliivien pesupussiin (onpahan tuolleki nyt käyttöä), ettei mene pyykin seassa hukkaan. Ja vaaleiden vaatteiden kans pitää ehdottomasti käyttää tahrasuolaa, joka valkaisee ja kirkastaa värit. Aamulla vasta kuivumaan eikä haissu yhtään millekään! Ennen on aina saanut aamulla pyörittää koneen uudelleen, kun vaatteissa on ollut niin paha haju, ettei niitä ole vihtinyt laittaa kuivumaan. Eli selvää säästöä ainakin meidän talouteen. Minäku oon niin laiska, etten heti suoraan sanottuna jaksa mennä laittamaan pyykkejä kuivumaan...aina ei kyllä ehdikään. Tällä hetkellä kerranki on pyykkikorit tyhjiä..jes!

Näistä voi myös keittää tiskikoneen pesuaineen..taitaa mennä seuraavaksi kokeiluun se.. Tahtoisin niin eroon näistä myrkyistä, mitä nyt on joutunut käyttämään. Kuulemma patilogit näkee ruumiinavauksissa suolistosta, kenellä on ollut tiskikone, kenellä ei...tiskikoneaineiden jäämät syövyttää suolistoa.

Ei ole myrkyllistä, säästää luontoa, käytetyt pesupähkinät voi heittää kompostiin. Eli kaikenkaikkiaan hirmu hyviä.

Näitä saa ainakin täältä netin kautta tilattua, jos jotain muutakin kiinnostaa kokeilla. Tosin paikallisiakin jälleenmyyjiä on..

Xoco.fi

Garudakauppa.fi

Tämmösiä täällä tällä kertaa. Musta tainnu tulla vähä tämmönen luomuhihhuli... Jospa sitä tällä sais tätä elämän laatua pikkasen parannettua..vois säilyä terveempänä pidempään, sais pidettyä nuo lapsetki terveinä, ilman allergioita yms.