Anteeks nyt vaan jo etukäteen, jos sattuu että joku ärsyyntyy tai muuta...tarkotus ei nyt ole loukata tai haukkua ketään..mut ku minäki oon kyllä nyt niin ärsyyntyny!

Miksi ihmeessä nykyajan lääkärit, varsinki nämä nuoret, ei korvaansa lotkauta mm. jäsenkorjaukselle tms?? Tai potilaan itsensä sanomisille? 

Kävin laitattaan kättä kuntoon eräällä hierojalla, joka osaa myös laittaa niveliä paikoilleen... nimetön, pikkusormi ja keskisormikin oli pois paikoiltaan, 8 niveltä vinksallaan, useita pikkuluita kämmenselästä luiskahtanu väärään kohtaan, nimettömän rystynen tipahtanu alas,  ranneki vähä huonosti...väärien asentojenki takia nivelet oli alkanu rustottua, niitäki se hieroja pehmitteli pois ja arvaatte vaan että se kävi sitte kipeesti! Yiritin jo siinä vaiheessa lääkärille sanoa ku ne kipsas kättä, että siinä ei ole kaikki paikoillaan niin eivät lääkärissä uskoneet.  

Ja kuten kuvasta näkyy, päällepäin ei juurikaan huomaa eroa, kipsissä ollessaan siis ei kuvissa näkyny mitään virheasentoa.. mut kun koukkuun laittaa, nimetön ei suju tuosta enempää, ja tuoki on jo paljo enemmän mitä alunperian kipsin pois oton jälkeen.. ja pikkusormi taittuu sivuun.


Miten ne lääkärit voi olla niin tietämättömiä, ettei ne edes tajua mitä tarkottaa jos sormet on pois paikoiltaan?!?!? 5 eri lääkäriä tätäki kättä on katsonut, eikä kukaan niistä ole sitä ymmärtäny vaikka oon sanonu jokaiselle siitä. Ykski kahto silmät pyöreenä ku selitin että on mulla ennenki ollu sormista jänteitä pois paikoiltaan ja jäesenkorjaajalla käynnin jälkeen sormet rupes toimimaan täysin normaalisti...lääkäri vaan meinas että " nyt en kyllä tiiä mitä tarkotat" Toinen tuumas että jos siitä ois jotaki pois paikoiltaan, jänteiden pitäs olla poikki.  eh... ja voih..

Jotenki kyllä meinaa usko mennä koko lääketieteeseen kun ei ole ensimmäinen kerta ku tämmöseen törmää.

no tälle viimesimmälle lääkärille sanoin että mun mielestä tässä kädessä on jänteet pois paikoiltaan ja osittain siksikin nuo sormet on noin...meinas vaan ettei oikein usko, soitti käsikirurgille, joka myös sitten kuitenki sano tälle lääkärille että voi siinä olla joku jännejuttuki, ettei ole kaikki ihan oikein...jotta edes joku siellä osaa semmostaki epäillä. No pitipä sitte tämänki lääkärin myöntää että hmm, ehkä..

No, sormien liikkuvuus parani kyllä jonku verran, ranteen huomattavasti, ja semmonen jännä paineen tunne ja kipu tuossa ranteesas on ollu ku sitä on liikutellu...ainaki se jäi nyt sinne hierojalle. Toivottavasti nyt vaan pysyy luut ja jänteet omilla paikoillaan, ne kun on niin kauan ollu pois paikoiltaan niin ne ei taho oikeen pysyä. Pikkusormen luu on jääny tosiaan vähä kierteelle, sitä ei varmaan hieronnalla saa suoraan ellei se murtus uudestaan.. Leikkaus kait ois ainut jolla sen sais suoristettua, mut ei tuo niin kamalan paha ole, etteikö sen kans pärjäis..ehkä. Katotaan miten se siitä olestuu. Sinne se taipuu nimettömän alle, vasemmassa kuvassa vaan vertailtavaksi vasemman käden sormet.

Mut niin turhaantunu olo mulla kyllä on tuosta lääkäreiden tietämättömyydestä ettei tosikaan. Kipsataan käsi pakettiin vaikka silmällä näkee, ettei siinä ole kaikki oikeessa asennossa, lykätään pillerireseptiä kouraan ja käsketään levähtää... huhhuh.. Ois pitäny ensimmäisenä tajuta mennä laitattaan paikoilleen nuo nivelet ja sitte vasta lääkäriin...jos ois tämän tienny niin oisin kyllä sen kivun kestäny vaikka oliki murtunu nuo sormet. Seki aiheuttaa kipua ku jänteet ja luut jämähtää väärään paikkaan..luultavasti se ois huomattavasti helpottanu ja paremmin parantunutkin. No ollaanpa ens kerralla viisaampia jos sattuu että vastaavia tilanteita vielä tulee.

Nyt mä lähen pihalle tuulettaan tunteita ja laittaan kärhöt lopulliseen kuosiin! Kiitos!