Nytpä ne ois siellä, enää tarvii ku malttaa odottaa ensi kevääseen. wink
Tulppaaneja hankin vielä muutaman kymmentä lisää, muistin virkistykseksi lajikeet tänne talteen. Ellei vuodatus taas keksi kadottaa kuvia, tai ylipäätään koko systeemiä, mistäpä sitä koskaan tietää...
Eli papukaija tulppaaneja nyt ensimmäistä kertaa kokeilussa,
keltapunainen ´Parrot king´ 10 kpl
tummempi punainen ´Exotic parrot´ 10 kpl

kerrottua vaaleanpunaista ´Sweet desire´ 10 kpl

ja ihan yksinkertaisiakin muutama
tumma violetti ´Purple Flag´ 6 kpl
vaaleanpunainen ´Menton´ 12 kpl
punavalkoinen´Lucky strike´6 kpl



Ja minun viimeiset ihanat ruusun kukat! smiley Nuput tuskin enää jaksaa aueta, vaikka ihania ne on näinkin.



Mansikkamaa vielä odottaa siivousta, yhden penkin oon saanu tänään käytyä läpi. Osin poistan noita vanhoja lehtiäkin jo, niissä taitaa olla jotain tautia, oisko ollu joku ruoste vai mikä lie, en enää muista. Eikai se vaarallinen tauti ole, mut kuitenki ettei jäis tuonne sit lumen alle enempiä muhimaan. Rivivälit kaipais kans uudistamista. Vaikka siellä on kangas alla ja hake päällä, nyt alkaa sen verran jo ruohottumaan että pitäs hake vaihtaa uuteen. Maatuva hake toimii myös kasvualustana ilmasta lentäville rikkakasvien siemenille...joten pois pois ja uus tilalle. Jos jaksaa teen nyt syksyllä vielä senkin, ellei jaksa niin jää kevääseen. Kolme kesää se meni näin ilman sen kummempia hoitotoimenpiteitä.



Mansikkamaan ylälaidassa kasvoi violetteja unikkoja, siemeniä ois vaikka muille jakaa, jos joku haluaa?
Kuvat ei tee oikeutta tälle, mut en parempiakaan kuvia ole tullut ottaneeksi... Toukokuun loppupuolella kylvin vaan hajakylvönä, kukinta alkoi heinäkuun lopulla ja kesti n. kuukauden. Taitaapi olla yksivuotinen, mutta leviää kyllä siementämällä.