Nyt kiireesti Tuijille ja muilla aroille kasveille huput päälle! Aurinko lämmittää jo niin kuumasti, että pian menee ruskeaksi havut, jos niitä ei suojaa.
Mulla Sammalleimut on osittain jo paljastunu lumen alta tuossa kivikkopenkissä. Ja heti näyttää ruskettuvan. Lapion nyt paksun kerroksen lunta päälle, laitoin kuusen havuja sinne väliin ja taas lunta päälle. Jos nyt vähä aikaa ainaki suojais. Joka vuosi mulla on sammalleimut kärsiny vähän tuossa kohtaa, kun niin kuumasti pääsee heti keväällä aurinko siihen lämmittämään. En ole aikaisempina vuosina saanu suojattua niitä, jos nyt kestäis paremmin.





Kääpiövuorimännyissä on jotaki vialla, neulaset karisee ja tuommosta ruskeaa pötkylää tulee oksiiin. Mitä ihmettä tuo on? Joku sienitauti, vai elukka?  En ole ennen tuollasta nähnyt. Voi olla että joskus koulussa on tullut esiin, mutta ei muista enää.



Siemenvarastotki kävin tänään läpi. Ja sieltähän löyty vaikka mitä! kurkkua, kirsikkatomaatteja, kaalta, kesäkukkia, perennoja...yms  Jääny viime vuotisista yli osa, osan ostanu nyt uusia. Tomaatteja kylvin nyt puolet, ja kunhan se kuu kääntyy niin sitte kylvän toiset puolet. Katson miten se vaikuttaa, onko itävyydessä eroja ja itääkö nopeampaa. Tämmöstä testailua, en mitenkään tarkkaan ole perehtyny tuohon kuun vaikutukseen, mut jotaki ihan pientä. wink
Sarin puutarha- blogista löytyy paljon juttuja tästä kuun vaikutuksesta, kannattaa käydä kurkkaamassa!

Saa ottaa tosissaan kylvöastiat käyttöön, niin paljon näkyy olevan kylvettävää.
Ja nyt minä aion olla tarkempi taimikasvatuksen suhteen! Tällä kertaa aion onnistua siinä! ja piste.



Tänään ja huomenna näyttäisi kuun kierron mukaan olevan erittäin hyvä ajankohta puiden leikkauksille, joten sakset käteen ja menoksi! smiley