Viherpeukaloilta vuosi sitten keväällä tilattuja juurakoita..muuten kyllä oikein hyvin kasvanut ja levinnyt ja kukkinut mutta väri oli väärä mitä kuvassa luvattiin. Aikomukseni oli laittaa tuonne sitä ihan oikean punaista väriminttua, mutta tämä on jotain violettiin vivahtavaa sorttia. Vaikka nätti kait se on tuokin..ja sopii kyllä muiden penkissä olevien kukkien kans yhteen.

Aika vaatimaton tuntuu olevan maan suhteen ja tosi nopea leviämään rönsyillä. Tykkää aurinkoisesta tai hieman varjoisesta, kuivastakin kasvupaikasta. Kolme nyrkin kokoista juurakkoa silloin reilu vuosi sitten istutin, nyt se on jo 1,5 * 1m kokoiselle alueelle levinnyt ihan kunnolla..ja parille tutullekin on sieltä alkuja jo kaivettu puolen kymmentä ainakin. Meinasin tässä ett hankin vielä jostain pari tainta sitä rehellisen punaista tuon viereen..siinä kun olis vielä tilaa syysleimujen takana. Ja hyvä mehikasvi tuntuu olevan tämäkin..mehiläisiä pörrää aurinkoisena päivänä heti kymmenittäin. 

Korkeutta kertyy metrin verran, joten käy hyvin kukkapenkkin taustakasviksi. Tilaa se tosin tarvii melko paljon, joten mihinkään pieneen penkkiin ei kannata istuttaa..valtaa muilta, pienemmiltä perennoilta helposti alaa. Istutustiheydeksi riittää puoli metriä, sen lähemmäksi ainakaan ei kannata laittaa..ehkä jopa harvempaan vielä.  Mutta on kyllä mukava väriläntti tuolla pihalla ja kukintakin kestää useamman viikon.