Ei mitään niin järkevää "asiaa", kunhan kuvailin kukkia ja laitan niitä itelleni tänne muistiin, mikä millonki on kukkinu.

Tulppaaneja, lajikkeista ei tietoa, kun oli sellanen sekotuspaketti jostain loppuunmyynnistä..Kivikkopenkki kukkii, nyt se on oikeestaan parhaimmillaan! Kyllähän siinä on loppukesästäki kukkivia, mutta nuo kivikkokasvit tuossa eessä on kaikkein nätimpiä.Tulikellukka aloitti myös kukinnan, ei kyllä joka paikassa ole vielä näin kovassa kukassa, mut tämä suurin yksilö on aikasin.


Ja kuka sanoo että pensashanhikki on myöhänen? Ei ainakaa tämä, ku nyt jo kukkii..tosin ei kukkia ole ku muutama mut on kuitenki. Tervolaa on lajike..


Viime kesänä istuttelin pihan alareunaan purppuratuomen toiselle puolen norjanangervon aitataimia. Leikkasinki niitä aika reilusti, mut ehti syksyyn mennessä kasvaa jo ihan mukavasti korkeutta. Nyt nekin jo kukkii, vaikka on noin pieniä!


Kiikun ympäristöki on vähä rehevöityny viime kesästä..


Yks kärhöistäki on kukassa, vaikka tuo on kyllä vielä purkissa..pitäs tehä tälle oma istutuskuoppa...mukavasti passaa koivun runkoa vasten nuo kukat.


"Itkumuurin" päällä on näitä erilaisia havuja, jotka tosin vielä on aika pieniä..niiden väliin nyt siirtelin sammalleimuista tupsuja. Leikkasin vaan saksilla sieltä täältä latvoja ja tökin suoraan maahan. Kummasti ne juurtu, ja vaikka oli alakuu..ihan kokeeksi pistin alakuulla nuo, mutta en tiiä oliko sillä kuitenkaan vaikutusta...ei sen mukaan olis pitäny lähteä kasvuun kait...? On ne osittain kyllä ruskettunu, mutta kuitenki elossa on joka tupsu.

Rohtokatajaa sammalleimun yllä.


Ja tässä itkumuurin päältä kuvattua..Sammalleimun lisäksi tuossa on keltamaksaruohoa.


Kauppilan tilauksesta tullutta kivikkokurjennokkaa..tosi kaunis kukka! Toivotaan nyt että säilyy talven yli..ei tainneet olla juurikaan mitkään taimista kotimaista alkuperää, joten riski on aika iso että talven aikana kuolevat..

Kultatyräkki ja Hopeatäpläpeippi

Rönsyleimua parhaimimllaan...sopii erinomaisesti maanpeitekasviksi, kuten hopeatäpläpeippikin. Molemmat leviää melko nopeesti rönsyämällä.

Villatunturihärkki, hyvä kivikkokukka kuivaan ja kuumaan penkkiin.

Unkarin syreenissäki on elämänsä ensimmäiset nuput! Näitä mulla on kaks pensasta, olleet jo 3 vuotta ja nyt vasta kukkii ensimmäistä kertaa. Nämäki on kaivettu tätini pihasta, ison unkarinsyreenin juurelta..

Parempi kuva Pilvikirsikan kukinnasta, mitä edellisessä jutussa oli..

Loppuun muutama kokonaiskuva näistä mun penkeistä, eli mullahan ei ole varsinaisesti oikeestaan yhtään rehellistä kukkapenkkiä, jossa olis vaan kukkia, vaan kaikissa penkeissä on vähintään pensaita ja perennoja, useimmissa pieniä puitakin joukossa. Tämän penkin keskellä on tuo rautatieomenapuu, valkosta pensashanhikkia, koivuangervoa...

Ja sama penkki toisesta suunnasta, eli alhaalta päin. Seppelvarpu ja Lamoherukka vie suurimman osan tilasta täältä päin katsottuna.

Tämän penkin takalaidassa on nyt ne mongolianvaahterat, toinen puumainen ja toinen pensasmainen. Ruusuangervoa niiden välissä..tuo mänty vielä joskus lähtee tuosta, koska ei se siinä mahdu kasvamaan..tai sitte tuota puuta joutuu siirtämään. Nähtäväksi jää, kumman viihti mieluummin tehä..

Pikkupuut antaa mukavasti vähä varjoa tähän muuten niin aurinkoiseen, paahtavaan penkkiin. Ja tuohan ne sitä korkeuseroakin sinne pihalle. Ja niinhän ne luonnossaki puut ja kukat kasvaa kerroksittain, toistensa lomassa.

Eiköhän tässä ollu tarpeeksi asiaa yhelle kerralle. Alla Jumaltenkukka, aivan ihana, (Vuorijumaltenkukka?!) jonka hankin vaihtokaupalla itelleni..tulevaan metsäpuutarhaani. Nimi jäi vähä hakusalle, ku on niin hatara tämä muisti, enkä jaksanu enää alkaa kahteleen mistään kirjoista sitä...