Vaikka tämä syksy on jo näin pitkällä, niin silti tuolta aina jotain yllätyksiäki löytyy.

Maanpeiteruusu charming cover aukaisi ensimmäiset kukkansa, ja nuppujaki on vaikka kuin paljon. Tosin nyt taitaa mennä ens yönä pakkasen puolelle, 1 aste enää oli lämmintä, ku tunti sitten tultiin kotiin. Paleltuminen uhkaa siis...


Lewisiakin kukkii, jota en kyllä tälle kesälle edes osannut oottaa. Keväällä istutettu taimi, oli niin pieni ja hentonen etten uskonu sen ennättävän kukkia.


Taimistoreissulta ostin pari tällasta ´Charles albanel´ kurtturuusua, jotka on hailakan vaaleanpunaista, kerrottukukkasta ja aika matalaa lajiketta, vain n. 50 cm kasvavaa maanpeiteruusua.  Menestymistä lupaillaan vaan IV vyöhykkeelle, mut eipä tälle viherpeukaloiden 2007 vuoden ruusulle luvata sen enempää ja siihen viereen nyt nuo uudet istutin. Jotenki ollu vähä tyhjä tämä penkki, jos tuo vähä tois elävyyttä. Lehtien väri ja kasvutapa on aika erilaiset, mut ihan tarkotuksella sellasta hainkin. Charles albanel on siis omajuurinen ruusu, joten luulis olevan kestävämpi kuitenki mitä viherpeukaloiden ruusu, joka on jalonnettu. Jos nyt sit pysyis sekin vähä paremmin pystyssä, kun on kaveri vieressä tukemassa.

Ja kuvassa ne on siis nuo kaks vaaleamman vihreää pensasta penkin keskellä.


Kasvihuoneen raivauski on kesken, aika kova homma on tyhjentää ja putsata se talvea varten. Tomaatit oli siis tautisia, niistä en saanu syötäviä ollenkaan. Ämpäreittäin joutu laittamaan pois, kannoin metsään kun en uskaltanu edes kompostoida kun en edelleenkään tiiä mikä siihen tuli. Kuvaa nyt ei ole, mut eipä siellä mitään kuvaamisen arvoista olekaan. No kait nämä takaiskutki kuuluu asiaan, ei voi aina kaikki onnistua. Ens vuonna yritetään uudestaan!

Alla vielä pari kuvaa mehitähdistä...samasta penksitä mitä tuo punainen ruusu ja lewisiakin.. Näitä kun sais isoina mattoina kasvamaan niin oishan ne kauniita!

Kiitos vielä kaikille lukijoille, vierailijoille ja kommentoijille. Ite en valitettavasti ole joutanut kommentoimaan muiden blogeja, hätäisesti vaan käyny kurkkaan päivitykset. Mutta jos tässä syksyn ja talven mittaan ois enemmän aikaa siihenkin! Jatketaan taas joskus paremmalla ajalla...