Alkaa olla viimenen mahdollisuus saada piha siistiksi ennen talvea.. lunta jo sataa, vai räntääkö tuo lie, lapset piti heti laittaa ulos, kuulemma hiihtään. Vaikka sukset kyllä taitaa pysyä varastossa vielä jonku aikaa. Kukkapenkeistä kukkavarsia ei kannata katkoa ennen kevättä. Varsinki onttovartisiin kertyy syksyllä vettä ja kun tulee pakkasia, se vesi jäätyy sinne ja aiheuttaa jääpoltteen joka tuhoaa pian koko kukan juuria myöten. Eli se homma kannattaa jättää suosiolla kevääseen. Nämäki nauhusten kukkavarret siis jää tuonne talventörröttäjiksi..onpahan lumenki päällä jotain näkyvää


Kukkasipulit sain pari päivää sitten maahan, takapihan isosta syysleimupenkistä eilen vielä nostelin päivänliljoja ylös ja vaihtelin vähän paikkoja niille. Nyt se sit kait saa vähän aikaa olla rauhassa.  

Yks ja puoli penkkiä olis vielä ruohousta vaille. Sen kun sais tehtyä, niin ei tarvis keväällä ensimmäisenä olla niitä keräämässä. Nyt jos ne tuonne jää, pääsee ne heti lumien sulattua villiintymään niin että on paljo kovempi työ alkaa sitten keväällä puhdistamaan niitä tuolta pois. Täytyy ens viikolla vielä yrittää sen verran..
Autotallin räystäät maalasin toissa päivänä loppuun kun ei niitä kukaan muu näytä maalaavan. Vielä vois nuo kukat istuttaa kun vain nyt sais sitä multaa tuohon penkkiin! En tiiä, pitää kait viiä nuo purkit kasvihuoneeseen talvehtimaan, jos ei ehi tuota tehä. Tosin niin kauan kun maa on sula, astiataimia saa istuttaa. Ehkä sen vielä ehtis, riippuu miehestä millon se tois sen multakuorman??

Viimesiä ruskakuviakin nyt eilen ottelin..pari päivää vielä siitä saa nauttia, sit alkaa kyllä varmaan olla jo melko lehdettömiä kaikki muut paitsi omenapuut. Niissä näkyy pysyvän ihan pakkasiin asti lehdet kiinni. Ja punastuhan nuo mun lamoherukatkin..samoin pilvikirsikka. Hehkuu tuolla niinku olis tulessa koko puu..Alla myös koristearonian syysväritystä.

En meinaa millään malttaa oottaa ett nuo kaikki kasvais isommiksi, muutaman vuoden päästä näkymä on ihan eri, kun kaikilla on metri pari enemmän korkeutta. Syysväreillä sen kesän saa venytettyä pikkusen pidemmälle..kun muu luonto on jo aika harmaa, nämä punaset ja oranssit vielä oikein korostuu sitä vasten.