eli mansikkaan. Mansikoita kypsyy ihan hurjaa vauhtia, nyt 4 päivän aikana on kerätty yhtä paljon ku koko viime kesänä yhteensä! Näyttää siltä, että pärjätään ens talvi omillamme.

Etupiha porraspieli kukkii vaalenapunaisena tällä hetkellä...alkukesän keltaisen ja valkoisen jälkeen tuo on ihanan hempeä.. pikkusydän talvehti vähän huonosti, joten nyt vasta kukkii kunnolla...keskellä tuoksukurjenpolvea.

Tuoksukurjenpolvi lähikuvassa

Käytävän toisella puolen tuijien juurella keijuangervo on levinny mukavasti, enää ei juurikaan erota rajaa, missä kohtaa olis mikäki taimi alkujaan istutettu. Keltakurjenmiekkaki näyttää viihtyvän hyvin kun innostui sekin kukkimaan. 

Etupihan länsipäädyssä kuusikkoa vasten kukkii Tuoksuvatukka...

Takapoihan ruusuportissa Pohjantähtiki kukkii ensimmäistä kertaa kunnolla, toiveissa olis että kasvais vielä joskus koko portin ympäri tuo ruusu. Vähän kyllä joutuu leikkaamaan sitä, kun kasvaa niin voimakkaasti.

Havumuurin sain nyt illalla viimein siistittyä, korrikärryllinen rikkaruohoja siitä tuli. Vähäks aikaa ainaki siistimpi. Keltamaksaruoho näyttää sopivan hyvin tuonne havujen väliin..tuo vähän väriä tuohon ryhmään, eikä kilpaile ja haittaa havujen kasua. 

Tässä muutama muukin kuva, ei niistä sen kummempaa, kunhan kuvasin noita penkkejä.

 

Siinä yhen sortin kiviportaat, näistäki mä tykkään...muurien kylkeen passaa paremmin tämmöset ku tekemällä tehdyt...vaikka onhan mulla muunkilaisia portaita, ihan perinteisellä muurikivellä tehtyjä.

 

Siperialainen karhunvatukka kiipeää köynnöstukea pitkin ylöspäin...Viime syksynä alennus myynnistä tuoki tuki tuli ostettua, tais maksaa pikkusen yli 5 euroa joten ei kyllä päätä huimannu.


Viime syksynä tosiaan meinasin blogia aloittaessani, että kokoan kaikki kasvit yksitellen tänne ja laitan kasvikuvaukset ja hoito-ohjeet talteen...mut mut kun näitä laleja on nyt siunaantunu sen verran paljon, että en enää jaksa semmosta urakkaa ottaa. Ehkä sitten joskus jos innostuu...löytyyhän nuo hoito-ohjeet ja kuvaukset googlen kauttaki niin hyvin, että mitä turhaa sitä kaikkia tänne kopiois. Semmosia juttuja ja ohjeita on kyllä tarkotus laittaa mitä ei googlella kovin helposti löydä. Mut saa nyt nähä mitä se loppujen lopuks tulee olemaan. Että kukkakuvilla nyt jatkossaki mennään, pääasiassa.