Piti tänään ihan lähteä tuonne pihalle taas tutkimaan, suunnilleen joka puskan juuressa piti käydä kuopimassa että onkos siellä jo elämää..ja olihan siellä! 

Ei millään meinannu malttaa taas tulla sisälle, erehdyin vielä talvikengillä menemään tuonne märkään lumeen kahlaamaan, niin olipa lopulta jalatki litimärät nilkkoja myöten, kun ei nuo kengät oikein pitäny vettä.

Viikko sitten lunta oli vielä näin paljon


Ja nyt tuosta etureunasta jo tulppaanit ja krookukset nousee! Aivan uskomaton, miten pian nuo kasvit lähtee kasvuun, melkein heti alkaa tapahtumaan kun lumet sulaa..ja todellisuudessa tapahtuu jo varmaan paljon siellä lumen allakin.


Lamoherukoissakin on jo iiisot silmut, vaikka on osittain vielä lumen alla piilossa...


Omenapuulla oli käyny tuholainen, kuoresta repäisty pala pois. Onneksi tuo on pitkittäin, ettei kierrä koko rungon ympäri. Jos ei nyt kovin vakavaa ongelmaa aiheuttaisi. Muutamia oksien päitä oli myös syöty, mutta tosi pienet tuhot siihen nähden, etten laittanu syksyllä verkkoja ollenkaan. Kaks muuta puuta säästy lähes vaurioitta.

Ja tämä mun Kiinalainen puupionikin on elossa!! Kolme talvea talvehtinut, jos se viimein nyt alkais kasvamaan kunnolla ja ehkä parin vuoden päästä saatais kukkiakin. Kiinasta tuo siis tuotu 2008 syksyllä ja istutettiin tänne.. Silloin siitä maanpäälliset oksat kuoli, eli nuo pitkät jotka kuvassaki näkyy, mutta juuresta sit alko kasvaa uutta. Nyt talvella siinä ei enää ollut suojaustakaan päällä.Syysleimutkin näyttävät jo nousevan tuolta. Täytyy toivoa ettei ainakaan kovin pahaa keväthallaa tule..muuten kyllä saa pian useampiki kasvi alottaa kasvunsa alusta.

 

Koynnösruusu pohjantähdenki purin tänään paketista, koko talven se sai levähtää tuolla portissa paikoillaan, pakkasharso ympärillään ja kovasti on kyllä elävän näköinen. Yhden ainoan oksan päästä oli vähän mustunut, 10 cm tarvii ehkä leikata pois. Mutta muuten on kyllä hyvän näköinen, ylös asti. Ja vaikka oli niin kovat pakkasetki tammikuussa, ei ole näyttäny siitä kärsivän.

Kukkapenkit on pääsääntösesti sulanu, oikeestaan nurmikoilla enää on lunta. Muutama lämmin päivä lisää, niin se tietää loppujenki menoa.  Ja kun täällä rinteessä ollaan, niin tosi nopeesti myös kuivaa tuo piha, ei jää vesi seisomaan.

Iltahämärässä kaikki näyttää vielä paremmalta kuin päivällä..voiton puolella jo ollaan. Vihdoin ja viimein tämä pitkä ja kylmä talvi on ohi!!