Sammalleimut on ollut mun suosikkeja jo ihan pikkutytöstä lähtien. Tähän oon ihastunu aikoinaan mummolassa, mummun kukkapenkissä se kukki niin ihanasti aina keväällä. Ja sieltäpä tämäkin tässä etualalla oleva violetti sammalleimu on peräisin. Lajikkeesta en tiedä, jotain vanhaan kantaa ilmeisesti kuitenkin. Vieressä valkoinen sammalleimu ´Maichnee´ ja oikeassa reunassa ´Scarlet flame´.  Tämä viimeisin kukkii vähän huonommin kuin muut ja ei ole talvenkestävyydeltäkään kaikkein paras.Ylemmässä kuvassa lampun takaa pilkottaa vielä yksi sammalleimu. Tätä en ole istuttanut vaan se on ihan siemenestä sinne kasvanut. En tiiä onko joku risteymä, koska väri poikkeaa kaikista muista sammalleimuista. Ihanan hempeän vaaleanpunainen ja runsas kukintainen. Tätä pitääki lisätä muuallekin, on niin sievän väristä!Penkin toisessa päässä kasvaa vielä violettiin vivahtava sammalleimu. Tämän lajike multa on joutunut hukkaan...mutta muistaakseni viherpeukaloilta se on hankittu silloin kun pihaa ensimmäistä kesää tehtiin.
Vieressä vasemmalla hopeahärkkiä, oikealla ketoneilikkaa ja valkomaksaruohoa. Takana kukkii tulikellukka, takana vasemmalla nousee siperianmaksaruohon keskeltä jättilaukan kukkavarsia, joka on avaamassa kukkansa piakkoin.Rautatieomenapuun alla kukkii Rönsyleimu, joka on sammalleimujen lähisukulainen. Aivan ihanan loistava kukinto, mutta kasvutapa ei ole niin tiivis kuin sammalleimuilla, eikä pärjää rikkakasveille kovin hyvin. Kuvasta näkee, miten vähän joka puolelta nousee rikkakasveja. Toisaalta en raski sitä hävittää tai siirtääkään, on niin ihana tuo kukinta tuon puun alla.
Ja paras viimeisenä! Eilen illalla meinas päästä riemunkiljahus kun huomasin tämän! Pari päivää oon nyt ollut omalta pihalta pois kun kävin yhen asiakkaan pihaa istuttelemassa. Ei tullut väsyneenä tehtyä iltakierrosta pihalla ja pääsipä yllättämään! Viime kesänä istutettu alppiruusun taimi, ihan täynnä nuppuja ja osin jo auenneitaki kukkia! Voi että tämä on sitten ihana! Lajike muistaakseni ´Helsingin yliopisto´ Tyhmä kun olin, en ole laittanu lajikelappuja talteen, tai sitten ne on niin hyvässä tallessa etten itekään muista! 3 muuta alppiruusua vielä mietiskelee... ´Mikkeli´ ja kaksi ´Haagaa´. Mutta hyvin selvisi talvesta nekin, ja nuppuja näyttäisi olevan niissäkin tulossa. smiley