Ja ihan piti alkaa tänne kirjoittamaan, nimenomaan tuosta rahasta! Kun onhan se luomu kalliimpaa kuin tavallinen, ei siitä mihinkään pääse. Mutta että valinnoilla voi vaikuttaa siihen kokonaisuuteen. Koko helmikuun ajan oon nyt ostanu luomuna kanamunat, perunat, leivät ja puolet maidosta, ku isäntä ei kelpuuta luomua..lihat meillä tosin on omasta takaa, mut niin on ollu ennenki, ei sillai vaikuta kokonaisuuteen. Ja lisäksi oon leiponut ite kaiken muun minkä tarvii..ja ruokalasku on kuulkaa 100 euroa pienempi kuin tammikuussa!

Ja ei silti ihan pienistä määristä ole kyse, kun meitäkin on se 6 hlö syömässä tässä koko ajan. Että ei se luomu sen kalliimmaksi tule, kun ymmärtää tän koko idean, lisäaineet vähemmäksi, karkit, sipsit yms tarpeettomat herkut pois...kokonaisuus kun muokataan terveellisemmäksi niin sillä näköjään säästää. Leipähän se on kallista, samoin pullat ja piirakat. Niiden kilohintoja kun kattoo niin sillä rahalla tekee ite jo kymmenen kertaa saman määrän.

Joten nyt vaan kaikki muutkin testaamaan, luomua kaupasta kaiken minkä saa, leipomalla ite sen minkä pystyy ja vaan ne mitkä on pakko ostaa, niin tuo kaupasta. Tämän jos ottas elämäntavaksi, niin vois sekä säästää että pysyis terveempänä. Eikä se niin vaikeeta ole, se ensimmäinen kuukausi teettä vähän töitä kun pitää ottaa selvää niin monesta asiasta, mut kun saa "langan päästä kiinni" niin se alkaa mennä ihan itestään...