Mansikkamaalla nyt viimein aamulla sain reilun tunnin poistettua rönsyjä, yks penkki jäi vielä kesken. Viimeks keväällä toukokuussa oon mansikkamaata ehtiny siivota, joten olihan nuo vähän villiintyny. Kuvat on vähän tummia ku ei ollu kameraa mukana, kännykkä vaan. Alalaidassa oikealla näkyy ruohoamaton mansikkapenkki...ei juuri puskia erota toisistaan.

Kukka-aiheetkin alkaa olla jo kehittyneet, joten enää ei niin kovin suurta vahinkoa tule, vaikka muutama lehtikin lähtis. Rikkaruohot ja rönsyt on hyvä poistaa nyt ennen talvea,  että mansikat pääsee sitten keväällä heti kunnon kasvuvauhtiin.


yhestä penkistä tuli aina yks kottikärryllinen tavaraa...osa piti kipata kasvihuoneen taakse pusikkoon ku komposti on jo kantta myöten täysi. Kovasti on jo ruskeita ja kuivuneita lehtiä. Aivan mielettomän märkää on tuo maa, litisee melkein ku kävelee..ovat varmaan nyt kärsineet liiasta märkyydestä.


Minä kärräsin rönsyjä kottikärryillä kompostiin, pikkuisäntäki halus auttaa ja kuskas niitä takas kompostista kottikärryihin viimesen päälle tohkeissaan.Muu luonto on jo ihan paljaana, mut täällä vielä on ruskaa näkösällä. Pilvikirsikat(taustalla) ei ole tiputtaneet vielä juuri ollenkaan lehtiä...samoin seppelvarvut (vas.) on nyt kivan värisiä.


Lopuksi vielä vertailukuva kevääseen. Leikkasin silloin tosiaan sammalleimuista ihan vaan latvoja, semmosia tupsuja ja peitin multaan ne. Ja vielä ajatuksen kans testasin tätä kuujuttua sillä tavalla että oli alakuu, ku laitoin, vaikka kuulemma ois ollu parempi jos ois ollu yläkuu. Mut ei voi moittia kasvuunlähtöä, en mä sitten tiiä onko siinä kovinkaan isoa vaikutusta. Kattokaapa ite ja päätelkää loput.

Sammalleimua on näköjään tosi helppo lisätä, ei tarvi ku sakset, joilla leikata tupsukoita ja paikan minne istuttaa ne. Ja siinä se. Pari kertaa kastelin mut muuten melkeinpä unohdin ne tuonne. 28.4.2011 istutettu ja kuvattu


 Samasta kohtaa suoraan ylhäältä kuvattu 30.9.