Lisäsin omenapuiden juurille haketta, se pitää aika hyvin rikkaruohot kurissa. 2 Kesää nyt menny nuo edelliset ilman lisäystä, jos taas pääsisi 2 kesää eteenpäin. Ja on tuo ihan kivan näköistäkin.


Aloittelin metsäpuutarhan tekoa, ts. likakaivojen piilotusprojektia. Hiekkakäytävää siihen eteen, porakiviä likakaivojen puoleiselle reunalle, niiden taakse heinäseipäistä jonkulaista aidantekelettä johon tulis kasvamaan Alppikärhö, Lumikärhö ja Tarhakellokärhö. Köynnösruusu Flammentanzki mulla on ylimääräisenä vailla paikkaa, ehkä sen tuohon laitan kun viime talvenki siinä viihty ilman suojausta.


Toisella puolen kasvaa Punakoivu ja Isotuomipihlaja, niiden alle en laita mitään. Ajan kans ne rehevöittää tuota ihan tarpeeksi.


Koivujen alle siirtelin muutamia Vuorenkilpiä, ne menestyy melkein missä vaan ja on kyllä hirmu kiitollisia ja helppohoitoisia. Käytävää kaivettaessa sitä maata kasattiin koivujen alle vuorenkilville kasvualustaksi, melkeipä se on hiekkaa, mut ihan hyvää. Osa maasta laitettiin tuonne metsän puolelle, puiden alle. Siihen sekaan tarvii enää lisätä turvetta ja sitten voikin alkaa istutella kasveja paikoilleen. Alppiruusua ainaki 1 siihen tulee, jotain havuja yms.Miltäs näyttää? 


Eli ne oli eilisen hommat.

Tänään oon laitellu kasvimaan kasvulaatikoiden ympäristön kuntoon. Siimaleikkurilla eli trimmerillä ajelin ensin rikkaruohot pois, ihan maata myöten. Alle samaa suodatinkangasta mitä tuolla likakaivojen vieressä käytävällä soran alla...ja päälle 5 cm puuhaketta. Siistiä jälkeä tulee ja pysyy kauan puhtaana. Salaattien viereen oli tarkotus kylvää kesän edetessä aina 2 viikon välein lisää salaattia...mut sekin on jääny. Siks on tyhjää tuo loppupätkä.


Siinäpä koko kasvimaa eli hyötypuutarha kokonaisuudessaan, marjapensaiden ympärille nyt seuraavaksi alan kuskata multaa, ja kunhan elokuu koittaa kylvän sinne nurmikon siemenet. Meinasin alunperin tuon koko alueen laittaa hakkeelle, mut ei sittekään jaksa. Nurmilkko ehkä siistimpi, korkeintaa ihan pensaiden keskustaan laitan sen hakkeen.


Ruusuangervot kukkii, samoin Tarhapäivänlilja Stella de´oro...päivänliljat on kyllä kans niin helppoja ja mukavia perennoja! Kukkii syksyllä tosi pitkään ja näyttävästi, eivätkä juurikaan hoitoa kaipaa.


Tätä toista päivänliljaa en muista mikä on. Sen edessä Punakellukkaa, hehkuvan punainen kerrottu kukka, kaunis. Punakellukan vieressä Tarhakellukkaa, joka on oranssi kerrottukukkanen. Tädiltäni sitä sain, oli ite siemenestä sen saanu kasvatettua.Etupihalle siirrettiin taas yks pihlaja tuolta takapihan metsästä. Jotenki tämä nurkka oli niin tyhjän näköinen, vaikka tuossa nuo pensaat onkin..kaipas isompaa puuta taustalle. Kuukauden tuo pihlaja jo ehti kököttää maanpinnalla tuolla, sillon se kaivuri sen kuopas pois kun kävi sen mun vesipöntön upottamassa. Eipä tuo näytä kärsineen, jospa se lähtis siitä kasvuun.


Mansikat taitaa nyt olla kerättynä, toissa illan saalis oli tällanen. Ja en jaksa enää pakastaa! 35l niitä pakkaseen saatiin, eli kiloissa n.18 kait suunnilleen? Ihan tarpeeksi meille, putsaus riittää mulle nyt. Illalla nukkumaan mennessä mansikat vilisti silmissä.. mut onpa niitä ihan mukava talvella sitte syödä.

Kiitokset seurasta ja jatketaan taas toisella kertaa!