Tällaisen ruusun tulin hankkineeksi multasormesta kevään korvilla. Luulin tosiaan tuolla ruusuportin toisella puolen kasvaneen Flammentanzin kuolleen ja kerkesin sen tilalle tämän Sympathien hankkia, kun sitten eräänä päivänä huomasinkin että eipä se Flammentanz kuollutkaan. Nyt mulla on sit 2 punaista köynnösruusua, katotaan kuin tälle Sympathielle käy. Flammentanz kasvaa tällä hetkellä tuolla mun "taimikasvatusalueella" likakaivojen kupeessa. Se kumpi paremmin täällä menestyy, pääsee lopullisesti tuonne portin viereen.

Kummallekaan ei tosin luvata menestymistä tällä korkeudella, ainakaan ilman suojausta. Ja se suojaus mulla viime talven osalta jäi huonoksi, siksi kait kärsi niin kovasti molemmat ruusut portin vieressä. Valkoinen Pohjantähti kasvaa siis toisella puolen, se ei niin kauheesti tykänny huonoa talvesta ja kiipeilee tällä hetkellä jo lähes portin ylimmässä kohtaa. Tosin jouduin siitäkin leikkaamaan aika reilusti oksia lyhemmäksi.

Kaikki nämä ruusut siis ovat vartettuja, eli eivät ole omajuurisia. Istutuksen yhteydessä istutuskuoppa on syytä kaivaa väh. 0,5m syväksi ja tiiviillä mailla saa jopa salaojittaa sen pohjan. Mullan pitää olla kuohkee, tuoretta, hieman hiekansekaista ja ravinteikasta. Ruusut tarvii myös paljon vettä ravinteiden lisäksi, mutta vesi ei saa missään vaiheessa jäädä seisomaan juuristoalueelle. Loiva, suojaisia ja aurinkoinen rinne on ihanteellinen paikka niille, tai esim. Etelän puoleinen seinusta. Istutettava tarpeeksi syvälle, niin että se jalonnuskohta jää väh. 15-20 cm mullan pinnan alaopuolelle. Muutoin kestää talvea huonosti vaikka suojaisikin. 

Sympathie kukkii saman vuoden versoilla, joten sitä nyt kärsii keväisin hiukan leikkaillakin ilman että menettää kukintaa. Ja tässä nyt on mun ruusussa jo nyt muutama kukka, vaikka keväällä vasta taimen hankin. Toivotaan että kestää tulevan talven..nyt on tuolla harsojakin varattuna sen verran että saa ruusut suojattua.