Karpalohan kasvaa luonnossa erittäin kosteilla ja vähäravinteisilla rämeillä. Joten kotipihaan sitä ei voi istuttaa kasvimaalle tai muutenkaan kukkapenkkiin. Karpalolle pitää luoda Lakan ( Hillan) tavoin otolliset olosuhteet, jotta sen saa viihtymään.Karpalolla on erittäin huono kyky kilpailla rikkakasveja vastaan, siksi sille täytyy tehdä oma alue, muovitettu ja vesitiivis allas, ja täyttää se happamalla, kalkitsemattomalla, puhtaalla turpeella. Kastelulaite ois myös hyvä olla siellä kasvualustan pinnalla, vaikka allas olisikin vesitiivis. Varsinkin alkuvaiheessa karpaloa on kasteltava usein, mutta vähän kerrallaan, pinnan pitää olla koko ajan kostea,  niin se juurtuu kunnolla. Juurtumisvaiheessa altaassa ei tarvitse olla niin paljoa vettä, mutta juurtumisen jälkeen se "pohjaveden korkeus pitäisi nostaa 30-40 cm pinnasta.
Lannoitetaan kloorittomalla marjalannoitteella juurtumisen jälkeen, mutta kuitenki hyvin vähän, ettei rikkaruohot pääse valtaan. ..suunnilleen 10 g lannoitetta 10 litraan vettä ja kastellaan sillä.

Karpalohan on kanervan sukulainen, varpumainen kasvi, suikertelee siinä kasvualustan pinnassa pitkin pituuttaan. Siinäpä samantyyppinen kuva kasvatusaltaasta mitä Lakalla. Karpalo on vaan ehkä vielä vaativampi mitä Lakka, rikkaruohojen suhteen just.Jos tahtoo kokeilla Karpaloa pienimuotoisesti, Pihakutsuilta saa karpaloamppeileita, 19 cm halkaisijalla. Siinä on kasvuolosuhteet valmiiksi oikein, muutako huolehtii joka päivä kastelusta. smiley Amppelista ne taimet voi halutessaan siirtää myös tuollaiseen kasvatusaltaaseen. Lisätietoa tuosta pihakutsujen tuoteluettelosta, klikkaa yläpuolella olevaa linkkiä.