Tätini kerrattain toi mulle tällasia sytykeruusuja, innostuinpa nyt sitte iteki kokeileen josko osaisin tehä. Ja tulihan noita, 3 kanamunakennoa siihen meni, ja muutaman huonosti palaneen pilarikynttilän loput. Ja on muuten verraton apu uunin tai takan sytyttämisessä. Yks ruusu palaa melkein 5 minuuttia ja yleensä jo siinä ajassa puut syttyy ilman papereiden ja tuohien kans tuuskailua.

Ja jos nyt joku ei tajunnu, miten noita tehdään, niin revitään vaan käsin kanamunakennosta ne kuppiosat irralleen, reunoista yms silpusta tehdään kupin sisään tuommosia keriä ja lopuksi uitetaan ruusu sulassa kynttilässä. Ja partyliten kynttilät on siinä mielessä hyviä kun se parafiini on helppo pestä kattiloista ja pöydältäki pois jos roiskuu yli. Tuommosilla grillipihdeillä oli helppo uittaa nuo ruusukkeet siellä parafiinissa..se ku on myös turvallista sen puoleen ettei ole mitenkään myrkyllistä. Ja tuoksuu hyvälle! Näihin tuli nyt mulberryn ja kanelin tuoksua...