Siis viimeset purkissa olleet taimet sain istutettua. Viikon päästä taimistoreissulle, voipi olla että sen jälkeen istutettavaa vielä riittää.. Tilaaku kuitenki on, minne pitäs taimia saada.

No tässä nyt lähtötilanne, josta jo vähä aikaa sitte mainitsin.


Tältä se näytti välillä, mut ei ihan tuokaan kuitenkaan miellyttäny silmää, joten purkuhommiin ja hirsiä tervaamaan...kivet ei oikein ollu hyvän mallisia ja kokosia, joten niistä nyt luovuin.


Ja tältä se näyttää nyt. Siistejä on nuo hirret, niistä mä tykkään! Raparperilehtilaatat vain malliksi tuossa, siihen tulossa samanlainen kuivabetonisysteemi ku leikkimökin eteen...ja ihana valkonen romanttinen penkki istuskelua varten..ja lyhtyjä ja kynttilöitä..


Kivistä tein oman asetelmansa tuohon nurkkaan, suodatinkangas alle, ettei tuu rikkaruohot läpi. Raparperilaattoja tehdessä jäi betonia pikkusen yli, joten tein siitä sitte tuollasen lintujen kylpemisaltaan kivikasan päälle.


Kivien taakse laitoin Japaninmarjakuusen, aivan ihanan pehmeät nuo neulaset, semmosen pörrösen ja tuuhean näkönen havu


Aurinkoiseen päätyyn Purppuraomenapuu ´makamik ´, siinä vierellä ja juurella Jättipoimulehteä, valkokukkainen vuorikaunokki, valkonen jouluruusu, Pisamakelloa, Saksankurjenmiekkaa kiven vieressä, Jaloangervoja, Kääpiövuorimänty ja Sinilaakakataja. Etualalla hirren reunassa nyt ne jouluruusut, jotka tilasin jo keväällä...yhden meinasin laittaa alppiruusun alle vaan eihän ne niin happamassa maassa kasva, joten otin pois ja laitoin kaikki tähän. Etureunassa myös jotain oranssilehtistä keijunkukkaa, Kärkkäisen alennusmyynnistä eikä hajuakaan mikä sen lajike on... Kalkkiaki levitin reilusti, paitsi kääpiövuorimännylle ja katajalle...muissaki penkeissä oon surutta sekotellu havuja perennojen sekaan eikä ole ollut ongelmia kasvamisen kans.


Harmi ku tuo kamera ei oikein kunnolla näytä noita korkeuseroja, mut ehkä tästä jotain osviittaa saa.. Eli jokainen istutusalue on oma tasanteensa, joko ylempänä tai alempana ku vieressä oleva. Sillain saa mukavasti kerroksellisuutta istutuksiin. Tässä nyt viimenen alppiruusu, Haaga, joka pihakutsuilta tilattu. Pikkusen tuossa ylempänä toinen samanlainen, jonka vieressä kanadan atsalea, mut ei oikein erotu kuvasta. Toisaalta kukkapenkistä kaivoin kuunliljat ylös ja jaoin ja siirsin tähän. Olivat siellä vähä huonolla paikalla.

Suurimman kiven kylkeen istutin pensas Magnolian...tuo ei ole ku III tai IV vyöhykeelle luvattu menestyvän, mut haluan kokeilla kuitenkin, kun on täällä muitaki arempia kasveja menny monen talven yli. Etualalla Rotkolemmikkiä ja varjorikkoa,  vähä sivussa kuvan ulkopuolella kotkansiipeä..

No käytävän toisella puolen alppiruusun juurelle siirsin metsästä ihan paksuja sammallmattoja. Lapiolla kaivoin, niin että sain juuristoaki jonku verran mukaan ja taputtelin ja peittelin reunoista tuonne turpeeseen ja hiekkaan. Kivan näköistä näin, jännä nähä toimiiko oikeesti näin helposti tämä siirto...jos toimii niin tuun hyödyntään sitä varmasti muuallaki.


Ja nyt vaan odottelemaan lokakuuta että saa laittaa vielä kukkasipulit tuonne..satoja taitaa taas olla tulossa eri postimyyntien kautta ja muutama kymmenen on jo ostettuna.. Hullu mikä hullu, mut ne on niin ihania keväällä.

Tiedoksi vaan teilleki että älkää istuttako sipuleita liian aikasin, vaan vasta sitten ku maa on tarpeeksi kylmä, alle 10 asteinen. Voi viivytellä täällä meidän korkeuksilla huoleti vaikka lokakuun lopulleki. Liian lämpimässä maassa ne lähtee kasvuun ja paleltuu talven aikana...siinäpä sitte saa keväällä ihmetellä ku ei ne kukikaan?!

Aurinkoista syksyä ja kirpakkaa syksyä, että saatas kunnon ruska vielä!